Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Pırasalı Börek Tarifi

Pırasalı Börek

Pırasalı Börek Tarifi

Pırasalı Börek tarifi: Pırasalı Börek için gerekli malzemeler nelerdir? Pırasalı Börek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Pırasalı Börek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

İç Harcı ve Yufkası İçin:

  • 2 sap pırasa
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1/2 su bardağı lor peyniri
  • 2 adet yufka (hazır günlük)

Sosu için:

  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı çörek otu
  • 1 tatlı kaşığı susam

Pırasalı Börek tarifi nasıl yapılır?

  • Pırasaların kaba kısımlarını keserek ayırın. Önce boydan ikiye kesin ve yıkayın. Ardından yarım ay olacak şekilde ince ince kesin.
  • Bir tavada zeytinyağını kızdırın, pırasaları içine atın ve sotelemeye başlayın.
  • Pırasalar hafifçe yumuşadıktan sonra tuz ve karabiberini ekleyerek sotelemeye devam edin. İyice pişince ocaktan alın ve soğuması için dinlendirin.
  • Soğuduktan sonra pırasaları lor peyniriyle birlikte bir kasede harmanlayın.
  • Sos için yoğurt, yumurta ve sıvıyağı karıştırın.
  • Yufkaları serin ve yarım ay olacak biçimde kesin. Toplamda 4 adet yarım ay yufkanız olması gerekli.
  • Bir yufkayı tezgaha serip, üst ve yan kısımlarını katlayın ve dikdörtgen şekli elde edin. Bir fırçayla sosu yufkaya güzelce yedirin.
  • Yufkanın alt kısmı boyunca iç harçtan yerleştirin.
  • Ardından yuvarlayarak rulo şeklinde sarın. Fazla baskı uygulamayın fakat dağılmamasına da dikkat edin.
  • Rulo haline getirdiğiniz yufkaları yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yuvarlayarak dizin. Tüm yufkalar bitene dek bu aşamaları tekrar edin.
  • Kalan sosun içine yumurta sarısı ekleyip karıştırın ve böreğin üzerine sürün. Her tarafına güzelce yedirin.
  • Son olarak susam ve çörek otunu üzerine serpiştirin ve 180 derece fırında 40 dakika pişirin.
  • Sıcak servis edin. Afiyet olsun!

Pırasalı Börek tarifinin püf noktası nedir?

Çıtır çıtır bir börek elde etmek için, fırınınız iyice ısınmış olmalı ve üzeri güzelce kızarana dek pişirilmeli.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025