Peynirli Tepsi Böreği Tarifi
Peynirli Tepsi Böreği tarifi: Peynirli Tepsi Böreği için gerekli malzemeler nelerdir? Peynirli Tepsi Böreği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 dilim
Peynirli Tepsi Böreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 6 adet yufka
- 100 gram beyaz peynir
- 100 gram kaşar loru
- 50 gram kaşar peyniri
- 1 tutam maydanoz
- 1/2 su bardağı tereyağı (eritilmiş)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 adet yumurta
Peynirli Tepsi Böreği tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle derince bir kabın içerisinde yumurta, süt, sıvı yağ ve eritilmiş tereyağın karıştırarak böreğin sosunu hazırlayın.
- Başka bir kabın içine beyaz peynirleri ufalayın, kaşar lorunu ilave edin ve üstüne kaşar peynirini rendeleyin, ince ince kıyılmış maydanozları da ekleyip güzelce karıştırın.Hazırladığınız peynirli harcı üçe bölün.
- Bir fırın tepsisini alın ve dibini güzelce yağlayın. Ardından, yufkanın kenarları tepsiden sarkacak şekilde bir adet yufkayı tepsiye yayın.
- Hazırladığınız peynirli harçtan tepsiye yaydığınız yufkanın üstüne serpiştirin ve üstüne bir kat yufka serin, yine kenarları tepsiden sarkacak şekilde.
- Üstüne hazırladığınız sostan gezdirin ve ardından bir kat daha yufka serin, bu katın üstüne tekrar peynirli iç harçtan serpiştirin.
- Üstüne bir yufka daha serin ve bu yufkanın üstüne sostan gezdirin, sos gezdirdikten sonra üstüne bir kat daha yufka serin ve peynirli harçtan tekrar serpiştirin.
- Son yufkayı da üstüne serin ve tepsiden sarkan tüm kenarları böreğin üstüne doğru kapatın.
- Böreğinizi güzelce dilimleyin ve kalan tüm sosu böreğin üstündeki her yer ıslanacak şekilde böreğin üstüne gezdirin.
- Böreğinizi eğer vaktiniz varsa bu şekilde pişirmeden, buzdolabında 2 saat kadar dinlendirin. Eğer vaktiniz yoksa hemen pişirmeye de alabilirsiniz.
- Böreğinizi önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika kadar pişmeye bırakın. Üstü güzelce kızardığında böreğiniz pişmiş demektir.
- Fırından alın ve sıcak sıcak servis edin.
Peynirli Tepsi Böreği tarifinin püf noktası nedir?
Böreğinizi hazırlayıp tepsiye yerleştirdikten sonra eğer vaktiniz varsa buzdolabında 2 saat kadar dinlendirdikten sonra pişirirseniz çok daha lezzetli olacaktır. İç harcı ve sosu göz kararı da olsa üçe bölmeniz, böreği hazırlarken işinizi kolaylaştıracaktır.