Peynirli Pide Tarifi
Peynirli Pide tarifi: Peynirli Pide için gerekli malzemeler nelerdir? Peynirli Pide nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 adet
Peynirli Pide yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamur için:
- 3 su bardağı un
- 25 gram yaş maya
- 1,5 su bardağı su (225 gram)
- 1 çay kaşığı şeker (5 gram)
- 1 çay bardağı tuz (5 gram)
Harç için:
- 1/2 su bardağı rendelenmiş eski kaşar peyniri
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 su bardağı az yağlı beyaz peynir (az tuzlu)
Üzeri için:
Peynirli Pide tarifi nasıl yapılır?
- Maya, şeker ve suyun bir çay bardağı kadarlık kısmını küçük bir kasede çözdürün ve 10 dakika kadar dinlenmeye bırakın.
- Bütün hamur malzemelerini ve mayayı, varsa mutfak robotunda yoksa büyük bir kapta iyice yoğurun.
- Yoğurma kabının üzerine temiz bir bez serip 40 dakika kadar mayalanmaya bırakın.
- Bu sürenin sonunda hamur 2 katına çıkmış olmalı.
- Fırını 200 derecede ısıtın.
- Hamuru 2 eşit parçaya bölün ve oval şekil vermeye çalışarak açın.
- Hamurun kenarları 1-1,5 parmak kalınlığında boş kalacak şekilde iç harçtan bolca serpin.
- Hamurun önce uç kısımlarını sonra kenarlarını içe katlayıp, ızgaranın üzerine serdiğiniz yağlı kağıdın üzerinde önceden ısıttığınız fırına verin.
- 6 dakika boyunca sadece altan sonraki 6-7 dakika da hem alttan hem üstten ısıtarak pideleri pişirin.
- Fırından çıkan pidelerin kenarlarına tereyağ sürün ve dilimleyerek servis edin.
Peynirli Pide tarifinin püf noktası nedir?
Unu eleyerek kullanın. Mayaya eklediğiniz suyun oda sıcaklığında veya ılık olmasına özen gösterin.