Pesto Soslu Milföy Ağacı Tarifi
Pesto Soslu Milföy Ağacı tarifi: Pesto Soslu Milföy Ağacı için gerekli malzemeler nelerdir? Pesto Soslu Milföy Ağacı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
13 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 büyük tepsi
Pesto Soslu Milföy Ağacı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 tatlı kaşığı pesto sos
- 100 gram sürülebilir beyaz peynir
- 6 adet kuru domates
- 6 adet milföy hamuru
- 1 adet yumurta
Pesto Soslu Milföy Ağacı tarifi nasıl yapılır?
- Krem peynir ve pesto sosu birbirine karıştırın.
- Kuru domatesleri küçük küpler halinde kesin.
- 3 tane milföyü birbiri ile birleştirin ve elinizle yanlarından genişletin. Oklava da kullanabilirsiniz. Çam ağacı şeklinde kesin. Kestiğiniz kısıma krem peynirli pesto karışımını bıçak yardımıyla sürün. Üzerine kuru domateslerden serpiştirin.
- Tekrar 3 milföyü birleştirip genişletin ve üzerine yerleştirin. Alttaki şekilin ürerinden geçerek kesin. Çam ağacının yaprakları için aralıklarla kesin. Kesilen parçaları kıvırın.
- Artan milföy hamurlarından ise yıldız kalıbı ile iki tane yıldız kesin ve bunların arasına krem peynir ve pestolu karışımdan sürün ve birleştirin. Ağacın tepesine yerleştirin.
- Üzeri için yumurtayı güzelce çırpın ve yumurtanın kokmaması için yumurtanın içine birkaç damla limon suyu damlatın.
- Çırptığınız yumurtayı ağacın üzerine güzelce sürün.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 13 dakika kadar pişirin.