Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Pesto Soslu Milföy Ağacı Tarifi

Pesto Soslu Milföy Ağacı

Pesto Soslu Milföy Ağacı Tarifi

Pesto Soslu Milföy Ağacı tarifi: Pesto Soslu Milföy Ağacı için gerekli malzemeler nelerdir? Pesto Soslu Milföy Ağacı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Pesto Soslu Milföy Ağacı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 tatlı kaşığı pesto sos
  • 100 gram sürülebilir beyaz peynir
  • 6 adet kuru domates
  • 6 adet milföy hamuru
  • 1 adet yumurta

Pesto Soslu Milföy Ağacı tarifi nasıl yapılır?

  • Krem peynir ve pesto sosu birbirine karıştırın.
  • Kuru domatesleri küçük küpler halinde kesin.
  • 3 tane milföyü birbiri ile birleştirin ve elinizle yanlarından genişletin. Oklava da kullanabilirsiniz. Çam ağacı şeklinde kesin. Kestiğiniz kısıma krem peynirli pesto karışımını bıçak yardımıyla sürün. Üzerine kuru domateslerden serpiştirin.
  • Tekrar 3 milföyü birleştirip genişletin ve üzerine yerleştirin. Alttaki şekilin ürerinden geçerek kesin. Çam ağacının yaprakları için aralıklarla kesin. Kesilen parçaları kıvırın.
  • Artan milföy hamurlarından ise yıldız kalıbı ile iki tane yıldız kesin ve bunların arasına krem peynir ve pestolu karışımdan sürün ve birleştirin. Ağacın tepesine yerleştirin.
  • Üzeri için yumurtayı güzelce çırpın ve yumurtanın kokmaması için yumurtanın içine birkaç damla limon suyu damlatın.
  • Çırptığınız yumurtayı ağacın üzerine güzelce sürün.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 13 dakika kadar pişirin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025