Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Pelmeni Tarifi

Pelmeni

Pelmeni Tarifi

Pelmeni tarifi: Pelmeni için gerekli malzemeler nelerdir? Pelmeni nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Pelmeni yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 1 adet yumurta
  • 4 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı su (gerektiği kadar)

İç harcı için:

  • 250 gram kıyma
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 silme çay kaşığı karabiber

Haşlama suyu için:

  • 1 su bardağı et suyu
  • 1 litre su

Pelmeni tarifi nasıl yapılır?

  • Un, yumurta, tuz ve sütü kaba alıp yoğurun. Azar azar su ekleyin.
  • Ele yapışmayacak kıvamda biraz sert bir hamur olmalıdır. Buna göre su eklemelisiniz.
  • Hamuru yarım saat üzeri örtülü şekilde dinlendirin.
  • Hamuru eşit bezelere ayırın ve düz bir zemin üzerinde mantı hamuru kalınlığında açın.
  • Hamurunuzu kare olacak şekilde kesin.
  • Hazırladığınız iç harcı karelerin içine pay edin.
  • Kare hamurları önce üçgen şeklinde kıvırın. Daha sonra üçgenin iki ucundan birleştirin.
  • Kaynar suyun içerisine et suyunu da ekleyip suyuna bir çay kaşığı kadar tuz ekleyin. Kaynayan su içerisine mantıları atın.
  • Sonrasında dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Pelmeni tarifinin püf noktası nedir?

Et suyu tercihe göre konulabilir. Ancak bu şekilde daha lezzetli oluyor.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025