Pelmeni Tarifi
Pelmeni tarifi: Pelmeni için gerekli malzemeler nelerdir? Pelmeni nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Pelmeni yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 1 adet yumurta
- 4 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı su (gerektiği kadar)
İç harcı için:
- 250 gram kıyma
- 1 adet büyük boy soğan
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 silme çay kaşığı karabiber
Haşlama suyu için:
- 1 su bardağı et suyu
- 1 litre su
Pelmeni tarifi nasıl yapılır?
- Un, yumurta, tuz ve sütü kaba alıp yoğurun. Azar azar su ekleyin.
- Ele yapışmayacak kıvamda biraz sert bir hamur olmalıdır. Buna göre su eklemelisiniz.
- Hamuru yarım saat üzeri örtülü şekilde dinlendirin.
- Hamuru eşit bezelere ayırın ve düz bir zemin üzerinde mantı hamuru kalınlığında açın.
- Hamurunuzu kare olacak şekilde kesin.
- Hazırladığınız iç harcı karelerin içine pay edin.
- Kare hamurları önce üçgen şeklinde kıvırın. Daha sonra üçgenin iki ucundan birleştirin.
- Kaynar suyun içerisine et suyunu da ekleyip suyuna bir çay kaşığı kadar tuz ekleyin. Kaynayan su içerisine mantıları atın.
- Sonrasında dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Pelmeni tarifinin püf noktası nedir?
Et suyu tercihe göre konulabilir. Ancak bu şekilde daha lezzetli oluyor.