Patlıcanlı Cive Tarifi
Patlıcanlı Cive tarifi: Patlıcanlı Cive için gerekli malzemeler nelerdir? Patlıcanlı Cive nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Patlıcanlı Cive yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet kuru soğan
- 4 diş sarımsak
- 1/4 su bardağı zeytinyağı
- 1 adet domates
- 1 kahve fincanı pirinç
- 3 adet patlıcan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 avuç kıyılmış maydanoz (üzeri için)
Patlıcanlı Cive tarifi nasıl yapılır?
- Soğanın kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın, ardından sarımsakları da ince ince kıyın.
- Yapışmaz tabanlı bir tencerede zeytinyağını ısıtın ve içine doğramış olduğunuz kuru soğanı alarak pembeleşene dek kavurun.
- Soğan kavrulduktan sonra ince kıyılmış sarımsakları da ilave edin ve sarımsakların kokusu çıkana dek kavurun .
- Ardından yıkadığınız pirinci, alacalı soyup küp küp doğradığınız patlıcanları ve kabuğunu soyup rendelediğiniz domatesi de ekleyin.
- Tuzunu da ilave edip, karıştırın ve tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşe alın.
- Sık aralıklarla pişene dek, yaklaşık 1 saat boyunca kontrol edin. Pirinçler yeterince piştiğinde yemeğiniz hazır demektir. Üstünü ince kıyılmış maydanozlarla süsleyip, sıcak ya da ılık olarak servis edin.
Patlıcanlı Cive tarifinin püf noktası nedir?
Bu yemeğin lezzetini veren hiç su katılmadan pişiriliyor olması ancak patlıcan suyunu salan bir bitki olmadığı için, dibinin tutmasını engellemek adına, pişene kadar sık aralıklarla karıştırmalısınız.