Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Yoğurtlama Tarifi

Yoğurtlama

Yoğurtlama Tarifi

Yoğurtlama tarifi: Yoğurtlama için gerekli malzemeler nelerdir? Yoğurtlama nasıl yapılır?

Tarifi oylar mısınız?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Yoğurtlama yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 adet patates (küp doğranmış)
  • 2 adet patlıcan (küp doğranmış)
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 2 çay kaşığı tuz

Sosu İçin:

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet rendelenmiş domates
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Yoğurtlama tarifi nasıl yapılır?

  • Küp doğradığınız patatesleri, patlıcanları ve biberleri derin yağda altın rengini alana kadar  kızartın.
  • Sosu için bir tavada sıvı yağ ile birlikte sarımsağı soteleyin. Ardından rendelenmiş domates, tuz ve karabiberi de ekleyip pişirmeye bırakın.
  • Kızarttığınız sebzeleri süzme yoğurt ve tuz ile birlikte karıştırıp servis tabağına alın.
  • Üzerine hazırladığınız domates sosunu gezdirip, ılık veya soğuk olarak servis edin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Yoğurtlama ile ilgili yorum yap




Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri - 2021