Patatesli Poğaça Tarifi
Patatesli Poğaça tarifi: Patatesli Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Patatesli Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
7 kişilik
Patatesli Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı  süt
 - 1 su bardağı  ılık su
 - 1 yemek kaşığı  instant maya
 - 1 su bardağı  sıvı yağ
 - 1 yemek kaşığı  tuz
 - 5.5 su bardağı  un
 - 1 adet  yumurta
 - 1 yemek kaşığı  şeker
 - 5 adet  patates
 - 1 adet  kuru soğan
 - 1.5 demet  maydanoz
 - 1 çimdik  karabiber
 - 1 çorba kaşığı  salça
 - 1 adet  yumurta sarısı
 - 1.5 su bardağı  çörek otu (arzuya göre susam)
 
Patatesli Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Patateslerin kabuklarını soyun, yıkayıp geniş bir tencereye koyun. Üzerini geçecek kadar su ekleyip, kaynamaya bırakın.
 - Un hariç hamur için gerekli olan malzemeleri bir kaba alın ve karıştırın. Ardından unu azar azar ekleyerek elinize yapışmayacak türden bir hamur elde edin. Yoğurduğunuz hamurun üstünü nemli bir bezle kapatıp 1 saat kadar bekletebilirsiniz.
 - Haşlanan patateslerin suyunu süzün ve biraz süt ile çatal kullanarak ezin. Ilıması için bir kenarda bekletin.
 - Sıvı yağ ve ince kıyılmış soğanı bir tavada içine koyarak kavurun. Ardından içerisine maydanozu, salçayı ve baharatları ekleyip kavurmaya devam edin. Son olarak ezmiş olduğunuz patatesleri de ekleyip 5 dakika kavurun.
 - Dinlenmiş ve mayalanmış olan hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler alarak elinizle açın içerisine harçtan ekleyip kapatın, ardından elinizle yuvarlayın.
 - Yağlanmış fırın tepsisine dizip, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirebilirsiniz.
 
Patatesli Poğaça tarifi için servis önerisi
Çay ile servis etmenizi öneririz. Afiyet olsun…