Patatesli Poğaça Tarifi
Patatesli Poğaça tarifi: Patatesli Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Patatesli Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
7 kişilik
Patatesli Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı instant maya
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tuz
- 5.5 su bardağı un
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı şeker
- 5 adet patates
- 1 adet kuru soğan
- 1.5 demet maydanoz
- 1 çimdik karabiber
- 1 çorba kaşığı salça
- 1 adet yumurta sarısı
- 1.5 su bardağı çörek otu (arzuya göre susam)
Patatesli Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Patateslerin kabuklarını soyun, yıkayıp geniş bir tencereye koyun. Üzerini geçecek kadar su ekleyip, kaynamaya bırakın.
- Un hariç hamur için gerekli olan malzemeleri bir kaba alın ve karıştırın. Ardından unu azar azar ekleyerek elinize yapışmayacak türden bir hamur elde edin. Yoğurduğunuz hamurun üstünü nemli bir bezle kapatıp 1 saat kadar bekletebilirsiniz.
- Haşlanan patateslerin suyunu süzün ve biraz süt ile çatal kullanarak ezin. Ilıması için bir kenarda bekletin.
- Sıvı yağ ve ince kıyılmış soğanı bir tavada içine koyarak kavurun. Ardından içerisine maydanozu, salçayı ve baharatları ekleyip kavurmaya devam edin. Son olarak ezmiş olduğunuz patatesleri de ekleyip 5 dakika kavurun.
- Dinlenmiş ve mayalanmış olan hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler alarak elinizle açın içerisine harçtan ekleyip kapatın, ardından elinizle yuvarlayın.
- Yağlanmış fırın tepsisine dizip, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirebilirsiniz.
Patatesli Poğaça tarifi için servis önerisi
Çay ile servis etmenizi öneririz. Afiyet olsun…