Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Patatesli Gül Böreği Tarifi

Patatesli Gül Böreği

Patatesli Gül Böreği Tarifi

Patatesli Gül Böreği tarifi: Patatesli Gül Böreği için gerekli malzemeler nelerdir? Patatesli Gül Böreği nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Patatesli Gül Böreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 adet yufka

İç harcı için:

  • 4 adet orta boy haşlanmış patates
  • 3-4 dal dereotu
  • 5-6 dal maydanoz
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Sosu için:

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı çörek otu

Patatesli Gül Böreği tarifi nasıl yapılır?

  • İlk olarak yufkaya süreceğiniz sosu hazırlayın. Bir kaseye süt (sütün 3/4'ünü ilave edin) yağ ve yumurtayı alıp çırpın. Biraz tuz ve karabiber ekleyin.
  • Başka bir kaba maydanozları ve dereotlarını kıyarak koyun. Haşlanmış patatesleri biraz süt ile güzelce ezin ve ekleyin. Tuz ve karabiberini de ilave edin. Hepsini karıştırın.
  • Yufkayı tüm açın ve sosu sürün ardından D şeklinde kapatın ve ortadan ikiye kesin.
  • Ayrı iki parça elde edeceksiniz bu parçalara sostan sürün. Enine geniş kısma yatay olarak patatesli harçtan koyun ve sigara böreği sarar gibi sarın. Elde ettiğiniz uzun parçayı içe doğru sarın ve gül şekli verin.
  • Bütün yufkalara aynı işlemleri uyguladıktan sonra üzerlerine kalmışsa sosunuzdan dökün.
  • Yumurta sarını sürün ve çörekotu serperek 200 derecelik fırında 25 dakika kadar altı- üstü kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun.

Patatesli Gül Böreği tarifinin püf noktası nedir?

Dilerseniz üzerine susam serperek de pişirme aşamasına geçebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025