Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Pratik Puf Pişi Tarifi

Pratik Puf Pişi

Pratik Puf Pişi Tarifi

Pratik Puf Pişi tarifi: Pratik Puf Pişi için gerekli malzemeler nelerdir? Pratik Puf Pişi nasıl yapılır?

Tarifi oylar mısınız?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Pratik Puf Pişi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 5 tepeleme yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 adet instant maya
  • 1.5 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz

Pratik Puf Pişi tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle bir buçuk şu bardağı ılık su içerisine mayayı ve şekeri karıştıralım ve 10 dakika dinlenmeye bırakalım.
  • Bu süre içerisinde hazırladığımız karışım köpük köpük kabarmış olacaktır.
  • Sonrasında 3 yemek kaşığı unumuzu derin bir kabın içerisine alalım ve üzerine sırasıyla maya karışımını zeytinyağını ve tuzu ekleyelim.
  • Sonrasında unun devamını kontrollü şekilde koymaya devam ederek yoğurma işlemine geçelim.
  • Elinize yapışan yumuşak bir hamur elde etmemiz gerekiyor.
  • Hamur hazır olduğunda kabın üzerini streç film ile kaplayalım ve en az bir saat oda sıcaklığında bekletelim.
  • Hamurum uz 1 saat sonunda 2 katına çıkıyor olmalıdır.
  • 1 saat sonra mayalanan hamuru küçük parçalara ayırarak kızgın yağda kızartalım. Afiyet Olsun.

Pratik Puf Pişi tarifinin püf noktası nedir?

Hamur ne çok ele yapışacak ne de katı olacak biraz parmaklarınıza yapışacak şekilde olmalı.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Pratik Puf Pişi ile ilgili yorum yap




Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri - 2021