Patatesli Çıtır Mantı Tarifi
Patatesli Çıtır Mantı tarifi: Patatesli Çıtır Mantı için gerekli malzemeler nelerdir? Patatesli Çıtır Mantı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
45 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Patatesli Çıtır Mantı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 600 gram un
- 1 adet yumurta
- 200 mililitre su
- 3 adet patates
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz biber
- 1/2 çay kaşığı karabiber
Patatesli Çıtır Mantı tarifi nasıl yapılır?
- Unu kaba koyun ve ortasında bir havuz oluşturun. İçine yumurtayı, suyu ve 1 tatlı kaşığı tuzu ekleyin. Hamuru yoğurmaya başlayın.
- Hamur toplandıktan sonra tezgaha alın ve yoğurmaya devam edin. Tekrar bir kaba alın ve üzerini bez ile kapatıp dinlendirin.
- İçi için patatesleri büyük küpler halinde kesin. Su ve tuz eklediğiniz tencerede patatesleri haşlayın.
- Haşlanan patatesleri ezin ve püre haline getirin. Son olarak içine karabiber ve toz kırmızı biber ekleyin ve karıştırın.
- Dinlenen hamuru tezgaha alın ve eşit parçalara ayırın. Ayırdığınız parçalardan birini unladığınız tezgaha alın ve oklava yardımıyla açın. Hamuru kare şeklinde eşit parçalara ayırın.
- Hamurların için harcı yerleştirin ve bohça şeklinde kapatın. Hazırladığınız mantıları kızgın yağın içine atın ve kızartın.
- Üzerine yoğurt dökün ve servise hazır. Afiyet olsun.