Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Patatesli Çıtır Mantı Tarifi

Patatesli Çıtır Mantı

Patatesli Çıtır Mantı Tarifi

Patatesli Çıtır Mantı tarifi: Patatesli Çıtır Mantı için gerekli malzemeler nelerdir? Patatesli Çıtır Mantı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Patatesli Çıtır Mantı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 600 gram un
  • 1 adet yumurta
  • 200 mililitre su
  • 3 adet patates
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • 1/2 çay kaşığı karabiber

Patatesli Çıtır Mantı tarifi nasıl yapılır?

  • Unu kaba koyun ve ortasında bir havuz oluşturun. İçine yumurtayı, suyu ve 1 tatlı kaşığı tuzu ekleyin. Hamuru yoğurmaya başlayın.
  • Hamur toplandıktan sonra tezgaha alın ve yoğurmaya devam edin. Tekrar bir kaba alın ve üzerini bez ile kapatıp dinlendirin.
  • İçi için patatesleri büyük küpler halinde kesin. Su ve tuz eklediğiniz tencerede patatesleri haşlayın.
  • Haşlanan patatesleri ezin ve püre haline getirin. Son olarak içine karabiber ve toz kırmızı biber ekleyin ve karıştırın.
  • Dinlenen hamuru tezgaha alın ve eşit parçalara ayırın. Ayırdığınız parçalardan birini unladığınız tezgaha alın ve oklava yardımıyla açın. Hamuru kare şeklinde eşit parçalara ayırın.
  • Hamurların için harcı yerleştirin ve bohça şeklinde kapatın. Hazırladığınız mantıları kızgın yağın içine atın ve kızartın.
  • Üzerine yoğurt dökün ve servise hazır. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025