Pastane Usulü Sirkeli Tuzlu Kurabiye Tarifi
Pastane Usulü Sirkeli Tuzlu Kurabiye tarifi: Pastane Usulü Sirkeli Tuzlu Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Pastane Usulü Sirkeli Tuzlu Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
40 adet
Pastane Usulü Sirkeli Tuzlu Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 250 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 adet yumurta beyazı
- 1/2 kahve fincanı sirke
- 1,4 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 4-4,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı susam
- 1 yemek kaşığı çörek otu
Pastane Usulü Sirkeli Tuzlu Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Oda sıcaklığındaki tereyağını küp küp doğrayıp bir kase içerisine alın. Üzerine sıvı yağı, 1 adet bütün yumurta, 1 adet yumurta beyazı, sirke, tuz ve toz şekeri ekleyip tüm malzemeler birleşinceye dek karıştırın.
- Elenmiş unu yavaş yavaş sıvı karışımının üzerine ekleyerek yedirin. Kabartma tozunu ilave edin. Unun kalan kısmını eklemeye devam edin ve ele yapışmayan bir hamur elde edene dek yoğurun.
- Hamurunuz dilediğiniz kıvama ulaştığında ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Önce hafifçe yuvarlayıp ardından 8-9 cm rulolar haline getirin.
- Rulo halindeki hamurları kenarlarından tutup çaprazlama olarak birleştirin ve kurdele biçimini verin.
- Yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın tepsisine alın. Üzerlerine bir fırça yardımıyla yumurta sarısını sürün. Susam ve çörek otunu serpin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika kontrollü olarak pişirin ve ardından servis edin. Dilerseniz soğuduktan sonra kavanozda veya hava almayan saklama kabında muhafaza edin.