Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Elmalı Cevizli Kurabiye Tarifi

Elmalı Cevizli Kurabiye

Elmalı Cevizli Kurabiye Tarifi

Elmalı Cevizli Kurabiye tarifi: Elmalı Cevizli Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Elmalı Cevizli Kurabiye nasıl yapılır?

Tarifi oylar mısınız?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Elmalı Cevizli Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 250 gram margarin
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 su bardağı (tepeleme) un
  • 4 adet elma
  • 1 yemek kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 4 yemek kaşığı toz şeker

Elmalı Cevizli Kurabiye tarifi nasıl yapılır?

  • Elmaları soyup tencerenin içine rendeliyoruz.
  • Tencereye ayçiçek yağını, tarçını ve şekeri ilave edip suyunu çekene kadar karıştırıyoruz. En son ceviz içini ekleyip 1-2 dakika daha pişiriyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
  • Hamuru için margarin, yumurta, kabartma tozu, un, vanilin, yoğurt, pudra şekerini karıştırıp yoğuruyoruz
  • Hamuru tezgahta yarım santim kalınlığında açıyoruz ve dikdörtgenler kesiyoruz.
  • Hamur parçasının bir tarafına hafif ılık olan iç harcı koyup sarıyoruz.
  • Yağlı kağıt serdiğimiz ya da yağladığımız tepsiye kurabiyeleri diziyoruz hafif aralıklı olacak şekilde.
  • 180 derece fırında 20-25 dakika arası üzeri hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz.

Elmalı Cevizli Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?

Hamuru 5-10 dakika dinlendirmek yararlı olacaktır.

Elmalı Cevizli Kurabiye tarifi için servis önerisi

Üzerine pudra şekeri serpip servis edebiliriz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Elmalı Cevizli Kurabiye ile ilgili yorum yap




Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri - 2021