Pancarlı Lavaş Tarifi
Pancarlı Lavaş tarifi: Pancarlı Lavaş için gerekli malzemeler nelerdir? Pancarlı Lavaş nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
45 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Pancarlı Lavaş yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet pancar
- 3 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 su bardağı su
Pancarlı Lavaş tarifi nasıl yapılır?
- Pancarı soyun ve rendenin ince tarafı ile rendeleyin.
- Unu ve pancarı derin bir karıştırma kabına alın. Pancarlar unla kaplanana kadar yoğurun. Tane tane kumsu bir hal alan hamura azar azar su ekleyin ve toparlanana kadar yoğurun.
- Toparlanan hamura tuzu da ekleyin ve pürüzsüz olana kadar 10 dakika daha yoğurun.
- Pürüzsüz hale gelen hamuru oda sıcaklığında 20-30 dakika dinlendirin. Hamuru 6 eşit parçaya bölün ve hafifçe unlayarak merdane ile lavaş formunda yuvarlaklar açın.
- Geniş bir tavayı ısıtın, fazla ununu silkelediğiniz lavaş hamurlarını orta sıcaklıktaki tavada önlü arkalı çevirerek üzeri kuruyana kadar yaklaşık 4-5 dakika pişirin.
- Pişen lavaşları kuru bir bezin içinde saklayın böylelikle lavşlarınız kurumayacaktır. Dilerseniz lavaşları dürümlerinizde ya da içerisine peynir koyarak quesedilla yapımında kullanabilirsiniz. Afiyet olsun!