Pamuk Poğaça Tarifi
Pamuk Poğaça tarifi: Pamuk Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Pamuk Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 tepsi
Pamuk Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 bardak ılık süt
- 1 adet yaş maya
- 1 çay bardağı şeker
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- 1 bardak sıvı yağ
- 2 adet yumurta (1 yumurta sarısı ayrılacak)
- 4,5 - 5 su bardağı un
Pamuk Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Ilık süt ve yaş mayayı karıştırıp, 5 dakika mayanın aktif hale gelmesini bekleyin.
- Maya ve süt karışımıyla birlikte tüm malzemeleri bir kapta birleştirin ve yoğurun.
- Unu hafif cıvık hafif ele yapışan bir hamur olmalı. Yoğurulan hamuru yaklaşık 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.
- Mayalanmış hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar yuvarlayarak, yağlanmış 2 adet orta boy fırın tepsisine dizin.
- Ayırdığınız yumurta sarılarını, poğaçaların üzerine sürüp, isteğe göre susam veya çörek otuyla süsleyin.
- 170 derecelik fırında üzerileri kızarana kadar pişirin.
Pamuk Poğaça tarifinin püf noktası nedir?
Hamurun kıvamı katı olursa, poğaça yumuşak olmaz. Bu nedenle hafif cıvık kalmalı.