Paçanga Poğaça Tarifi
Paçanga Poğaça tarifi: Paçanga Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Paçanga Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
35 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 adet
Paçanga Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru İçin:
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket instant maya
- 200 ml. ılık su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 6 dilim pastırma
- 6 dilim kaşar
Sarımsak Sos İçin:
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 diş sarımsak
Paçanga Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Unu bir kaba eleyin.
- Su, instant maya ve tuzu ilave ederek basit bir hamur hazırlayın.
- Hazırladığınız hamuru homojen bir hamur oluncaya kadar yoğurun.
- Nemli ve temiz bir bez örterek mayalandırın.
- Fırını 165 dereceye ayarlayın.
- Mayalanan hamuru hafif unlayarak elinizle veya merdaney yardımıyla dikdörtgen bir şekilde inceltin.
- Bıçak veya pizza dilimleyicisi yardımıyla üçgen parçalar kesin.
- Kestiğiniz üçgen parçaların içine kaşar peyniri ve pastırma ekleyerek rulo olarak sarın ve dinlendirin.
Paçanga Poğaça tarifinin püf noktası nedir?
Hamurun daha çabuk mayalanması için ılık su kullanmak işlem sürecini kısaltacaktır.
Paçanga Poğaça tarifi için servis önerisi
Domates sosuna batırarak, afiyetle tüketebilirsiniz.