Özbek Pilavı Tarifi
Özbek Pilavı tarifi: Özbek Pilavı için gerekli malzemeler nelerdir? Özbek Pilavı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Özbek Pilavı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet soğan
- 2 adet rendelenmiş havuç
- 2 su bardağı baldo pirinç
- 300 gram kuşbaşı kuzu eti
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 2 su bardağı su
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı karabiber
Özbek Pilavı tarifi nasıl yapılır?
- Soğanları tereyağında kavurup 5 dakika sonra etleri ekleyin.
- Et iyice piştikten sonra havuçları ekleyin.
- 2-3 dakika sonra pirinci ekleyin ve 5 dakika karıştırın.
- Ardından su, karabiber ve arzuya göre baharatını ekleyin.
- 5 dakika yüksek, 10 dakika kısık ateşte pişirin. Afiyet olsun.