Nişastalı Bayatlamayan Kurabiye Tarifi
Nişastalı Bayatlamayan Kurabiye tarifi: Nişastalı Bayatlamayan Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Nişastalı Bayatlamayan Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 büyük tepsi
Nişastalı Bayatlamayan Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 250 gram oda sıcaklığında tereyağı (veya margarin)
- 2 adet yumurta
- 1,5 su bardağı buğday nişastası
- 3 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı kakao
Nişastalı Bayatlamayan Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Derin bir kabın içerisine oda sıcaklığında tereyağı ve pudra şekerini alın. Pudra şekerleri tereyağı ile birleşene dek elinizde karıştırın.
- Bir mikser yardımıyla düşük ayarda teker teker yumurtaları ekleyin.
- Ardından bu karışımın içerisine vanilya, kabartma tozu ve nişastayı ekleyerek karıştırın ve yoğurtmaya başlayın.
- Unu da azar azar ilave edin, ele yapışmayan yumuşacık bir kurabiye hamuru elde edin.
- Hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde toplar alın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisinin üzerine bu kurabiyeleri aktarın.
- Soda şişesinin kapağını kakaoya batırın. Ardından kurabiyelerinizin üzerine hafifçe bastırın.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 dakika rengi hafif değişene kadar pişirin. Çıkarıp oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra afiyetle tüketin.
Nişastalı Bayatlamayan Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?
Kurabiye hamurunuzu dinlendirmeye vaktiniz varsa buzdolabında birkaç saat dinlendirmek lezzetine lezzet katacaktır. Kurabiyelerinizi cam kavanozların içerisinde doğrudan gün ışığı almayan bir yerde ağzı sıkı bir şekilde 1 haftaya kadar taze tutabilirsiniz.