Milföylü Sodalı Börek Tarifi
Milföylü Sodalı Börek tarifi: Milföylü Sodalı Börek için gerekli malzemeler nelerdir? Milföylü Sodalı Börek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Milföylü Sodalı Börek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet yufka
- 6 adet milföy hamuru
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 kase beyaz peynir
- 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 tutam maydanoz
- 1 şişe soda
- 1 adet yumurta sarısı (üzeri için)
- 1 tutam çörek otu
Milföylü Sodalı Börek tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak sosu için süt, sıvıyağ ve yumurtayı bir kaba alıp güzelce karıştırın. İç harcı için de peynir ve kıyılmış maydanozu bir kap içinde karıştırın.
- Fırın tepsisini az sıvı yağ ile yağlayın. Yufkaları 4-5 parçaya bölün ve sosun içine batırıp fazlasını süzün. Tepsiye güzelce yayın. Tüm yufkalar bitene kadar eşit bir şekilde yayarak
- tepsinin her yerine yayın. Hazırlamış olduğunuz iç harcı yufkanın üzerine yayın.(Kalan sos olursa eğer peynirlerin üzerine dökebilirsiniz.)nMilföyü merdane yardımı ile biraz açıp tepsinin
- her yerini kaplayacak şekil de kapatın. Küçük kareler halinde kesip, bir şişe sodayı her yerine gelecek şekilde dökün. Yarım saat 1 saat kadar buzdolabında bekletin.
- İsterseniz 1 gece önceden de yapabilirsiniz. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 C fırında kızarana kadar pişirin. Pişen böreğin ilk sıcaklığı çıktıktan
Milföylü Sodalı Börek tarifinin püf noktası nedir?
Sosu döktükten sonra 1-2 saat muhakkak buzdolabında bekletin.