Milföylü Elmalı Turta Tarifi
Milföylü Elmalı Turta tarifi: Milföylü Elmalı Turta için gerekli malzemeler nelerdir? Milföylü Elmalı Turta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 tepsi
Milföylü Elmalı Turta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 paket milföy hamuru
- 5 adet kırmızı elma
- 1 avuç ceviz içi
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri (üzeri için)
Milföylü Elmalı Turta tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle iç hacımızı hazırlıyoruz. 5 adet elmayı rendeliyoruz. Rendelediğimiz elmaları tavaya koyuyoruz ve üzerine 1 su bardağı (200ml) şekeri ilave ediyoruz.
- Suyunu çekene kadar karıştırıyoruz. Daha sonra içine göz kararı tarçın ve ceviz içini ilave ediyoruz. (Ceviz içini robotta çekiyoruz).
- İç harcımız piştikten sonra ocaktan alıyoruz.
- Milföy hamurlarını üçgen olacak şekilde koyuyoruz ve sol kenarına bıçak yardımı ile çizik atıyoruz.
- Orta kısıma iç harcımızı koyuyoruz.
- Milföy hamurunun sağ kısmını sol tarafta çizik attığımız yerin içinden geçiriyoruz.
- Tüm milföy hamurları için aynı işleme devam ediyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
- Soğuduktan sonra üzerine isteğe bağlı pudra şekeri döküyoruz ve afiyetle yiyoruz.
Milföylü Elmalı Turta tarifinin püf noktası nedir?
Pudra şekerini soğuduktan sonra dökünüz. Yoksa eriyecektir.