Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Milföylü Elmalı Turta Tarifi

Milföylü Elmalı Turta

Milföylü Elmalı Turta Tarifi

Milföylü Elmalı Turta tarifi: Milföylü Elmalı Turta için gerekli malzemeler nelerdir? Milföylü Elmalı Turta nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Milföylü Elmalı Turta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 paket milföy hamuru
  • 5 adet kırmızı elma
  • 1 avuç ceviz içi
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri (üzeri için)

Milföylü Elmalı Turta tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle iç hacımızı hazırlıyoruz. 5 adet elmayı rendeliyoruz. Rendelediğimiz elmaları tavaya koyuyoruz ve üzerine 1 su bardağı (200ml) şekeri ilave ediyoruz.
  • Suyunu çekene kadar karıştırıyoruz. Daha sonra içine göz kararı tarçın ve ceviz içini ilave ediyoruz. (Ceviz içini robotta çekiyoruz).
  • İç harcımız piştikten sonra ocaktan alıyoruz.
  • Milföy hamurlarını üçgen olacak şekilde koyuyoruz ve sol kenarına bıçak yardımı ile çizik atıyoruz.
  • Orta kısıma iç harcımızı koyuyoruz.
  • Milföy hamurunun sağ kısmını sol tarafta çizik attığımız yerin içinden geçiriyoruz.
  • Tüm milföy hamurları için aynı işleme devam ediyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
  • Soğuduktan sonra üzerine isteğe bağlı pudra şekeri döküyoruz ve afiyetle yiyoruz.

Milföylü Elmalı Turta tarifinin püf noktası nedir?

Pudra şekerini soğuduktan sonra dökünüz. Yoksa eriyecektir.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025