Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Milföyden Çıtır Simit Tarifi

Milföyden Çıtır Simit

Milföyden Çıtır Simit Tarifi

Milföyden Çıtır Simit tarifi: Milföyden Çıtır Simit için gerekli malzemeler nelerdir? Milföyden Çıtır Simit nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Milföyden Çıtır Simit yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 adet milföy hamuru (dikdörtgen şeklinde)
  • 2 yemek kaşığı labne peyniri
  • 1 su bardağı maden suyu
  • 3 yemek kaşığı susam

Milföyden Çıtır Simit tarifi nasıl yapılır?

  • Susamı bir tavaya alın ve kısık-orta ateşte rengini alıncaya kadar karıştırarak kavurun. Ardından soğuması için bir kenara alın.
  • Milföy yapraklarının üst yüzeyinde kalan kısımlarını bir çatal yardımıyla gelişigüzel delin.
  • Yine üst kısmına azar azar labne sürün ve milföy yapraklarını uzunlamasına ikiye kesin. 
  • Kestiğiniz yaprağı sağ ve sol yanından içeriye doğru katlayın ve çubuk şeklini verin. Hamurun birleşme noktalarını parmak uçlarınızla bastırıp kilitleyip kapatın ki pişerken açılmasın.
  • Çubuk haline getirdiğiniz hamurun bir ucunun hafifçe açıp diğer ucunu bastırın. Açık olan kısma diğer ucu yerleştirerek yuvarlak simit şeklini verin. Hafifçe birleşme noktalarını bastırıp hamuru kilitleyin.
  • Ardından simitleri önce maden suyuna sonra susama bulayın.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fansız fırında 20-25 dakika kadar pişirin.
  • Fırından çıkardıktan sonra en az 5-10 dakika dinlendirin. Sıcak veya soğumuş olarak tüketebilirsiniz. Afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025