Milföyden Çıtır Simit Tarifi
Milföyden Çıtır Simit tarifi: Milföyden Çıtır Simit için gerekli malzemeler nelerdir? Milföyden Çıtır Simit nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 adet
Milföyden Çıtır Simit yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet milföy hamuru (dikdörtgen şeklinde)
- 2 yemek kaşığı labne peyniri
- 1 su bardağı maden suyu
- 3 yemek kaşığı susam
Milföyden Çıtır Simit tarifi nasıl yapılır?
- Susamı bir tavaya alın ve kısık-orta ateşte rengini alıncaya kadar karıştırarak kavurun. Ardından soğuması için bir kenara alın.
- Milföy yapraklarının üst yüzeyinde kalan kısımlarını bir çatal yardımıyla gelişigüzel delin.
- Yine üst kısmına azar azar labne sürün ve milföy yapraklarını uzunlamasına ikiye kesin.
- Kestiğiniz yaprağı sağ ve sol yanından içeriye doğru katlayın ve çubuk şeklini verin. Hamurun birleşme noktalarını parmak uçlarınızla bastırıp kilitleyip kapatın ki pişerken açılmasın.
- Çubuk haline getirdiğiniz hamurun bir ucunun hafifçe açıp diğer ucunu bastırın. Açık olan kısma diğer ucu yerleştirerek yuvarlak simit şeklini verin. Hafifçe birleşme noktalarını bastırıp hamuru kilitleyin.
- Ardından simitleri önce maden suyuna sonra susama bulayın.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fansız fırında 20-25 dakika kadar pişirin.
- Fırından çıkardıktan sonra en az 5-10 dakika dinlendirin. Sıcak veya soğumuş olarak tüketebilirsiniz. Afiyet olsun!