Milföy Pide Tarifi
Milföy Pide tarifi: Milföy Pide için gerekli malzemeler nelerdir? Milföy Pide nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
16 adet
Milföy Pide yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Pide için:
Ispanaklı iç için:
- 100 gram ıspanak (bir avuç gibi)
- 2 dal taze soğan (beyaz kısımları)
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı kajun baharatı (ya da tercih edilen baharatlar)
- 1 çay kaşığı çekilmiş tane karabiber
- 1/4 çay kaşığı tuz
Peynirli iç için:
- 4 yemek kaşığı lor peyniri
- 1 yemek kaşığı labne
- 1 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
- 2 dal taze soğan (yeşil kısımları)
- 1 çay kaşığı kajun baharatı
- 1 çay kaşığı çekilmiş tane karabiber
- 1/4 çay kaşığı tuz (peynir tuzuna göre ayarlanır)
Sucuklu için:
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1-2 yemek kaşığı su
- 2 yemek kaşığı sucuk (küp doğranmış)
- 4 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
Milföy Pide tarifi nasıl yapılır?
- Ispanak ve soğanın beyaz kısmı ince doğranır. Kalan malzemelerle karıştırılır.
- Soğanın yaprakları ince doğranır. Peynirler, baharat ve tuzla karıştırılır.
- Domates salçası su ile açılır. Fırın alt üst ayarda 200 dereceye ısıtılır.
- Milföy kareleri ikiye kesilir. Tezgah ve milföy parçasının üzeri hafifçe unlanır.
- Merdaneyle kenarlara gelmeden biraz uzatılır ve genişletilir. Üzeri çatalla delinir. Uç kısımları kapatılır. Tümü için aynı işlemler yapılır.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirilir. Ispanak ve peynirli iç malzemeler eşit şekilde yayılır. Bir kısmına sadece su ile açtığımız salça sürülür.
- Isınan fırında 15 dakika pişirilir. Çıkarıp salçalı olanlara sucuk ve peynir yerleştirilir. 5 dakika daha fırınlanır. Sıcak servis edilir. Afiyet olsun.
Milföy Pide tarifinin püf noktası nedir?
Milföyün kabarmaması için üzeri çatalla delinir.