Midyeli Pilav Tarifi
Midyeli Pilav tarifi: Midyeli Pilav için gerekli malzemeler nelerdir? Midyeli Pilav nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
3 kişilik
Midyeli Pilav yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Pilav için:
- 1 su bardağı baldo pirinç
- 1 adet küçük boy soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 1/3 demet maydanoz
- 1 tutam safran
- 1,5 su bardağı sebze suyu
- 1 çay kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
- 1/2 çay kaşığı beyaz biber
Midye için:
- 15 adet midye
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı beyaz şarap
- 1 su bardağı sebze suyu
- 1 çay kaşığı tuz
Midyeli Pilav tarifi nasıl yapılır?
- Safranı 4-5 yemek kaşığı sıcak suyun içerisinde demleyin. Kasenin ağzını streç filmle kapatın ki aroması kaçmasın.
- Pirinci suyu berrak çıkana kadar yıkayın ve kenara alın.
- Önce midyeleri pişirerek başlayın.
- Zeytinyağını bütün midyelerin rahat rahat sığabileceği büyüklükte bir tencerede/tavada kızdırın.
- Üzerine incecik doğranmış sarımsakları ekleyin. Yakmadan hafifçe soteleyin hemen ardından beyaz şarabı ekleyip şöyle bir çevirin.
- Üzerine midyeleri dizin ve tavayı sallaya salaya 3 dakika kadar pişirin.
- Sebze suyunu da ekleyip kaynama noktasına getirin. Kaynama noktasına gelince altını kısın tuzunu ekleyin ve midyelerin ağzı açılana kadar pişirin.
- Midyeler açıldıkları zaman pişmiş demektir, ocaktan alabilirsiniz.
- Pilav için, soğanları mümkün olduğunca ince yemeklik doğrayın.
- Sarımsak ve maydanozu ince ince kıyın.
- Zeytinyağını pilav tenceresinde kızdırın soğanları ekleyin ve sotelemeye başlayın. 2-3 dakika soteledikten sorna tereyağını da ekleyin.
- Sonra sarımsağı da ekleyip sotelemeye devam edin. Soğan ve sarımsak iyice yumuşayınca yıkadığınız pirinçleri ekleyin ve 3-4 dakika kadar kavurun.
- Safranlı suyu pirinçlerin üzerine ekleyip her yerine geçene dek karıştırın.
- Kaynar haldeki sebze suyunu da pirinçlerin üzerine koyun, baharatlarını da ekleyip kapağını kapatın ve altını kısın.
- Midyelerin 10 tanesini kabuklarından ayırın. 5 tanesi kabuklu kalsın sunumda daha güzel duruyor.
- Kabuklarını ayırdığınız midyeleri, pilavı ocaktan almadan 2-3 dakika önce, kıydığınız maydanozlar birlikte pilavın içerisine atın. Alttan alttan, pirinçleri ezmeden ve kırmadan şöyle bir karıştırın.
- Pilav suyunu tamamen çekince demlenmesi için kapağın altına bir havu kağıt koyun ve 10-15 dakika demlensin.
- Pilav demlenince servis tabağına alın ve kabuğundan çıkarmadığınız midyelerle süsleyin.
Midyeli Pilav tarifinin püf noktası nedir?
Sebze suyu kullanmak yemeğinizi çok daha lezzetli yapacaktır. Dilerseniz balık suyu da kullanabilirsiniz.