Midyeli Pilav Tarifi
Midyeli Pilav tarifi: Midyeli Pilav için gerekli malzemeler nelerdir? Midyeli Pilav nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Midyeli Pilav yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 30 adet iç midye (donmuş)
- 1 su bardağı pirinç
- 1 adet orta boy soğan
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 çorba kaşığı tuz (+ 1/4 daha)
- 1 adet büyük boy limon
Midyeli Pilav tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle donmuş midyeleri biraz çözündükten sonra glazesinden arındırmak için suyun altında nazikçe yıkayın.
- Derin bir kapta yaklaşık 2 litre suyu yarım limon suyu ve 1 çorba kaşığı tuz ile kaynatın.
- Kaynayan suya midyeleri atıp tam 10 dakika haşlayın.
- Bu sırada zeytinyağını tencereye koyup ısıtın, küp küp doğradığınız soğanları ekleyip, iyice kavurun.
- Rengi pembeleşen soğanlara iyice yıkadığınız pirinçleri ekleyip, kavurmaya devam edin.
- Pirinç kavrulduktan sonra baharatları ve 1/4 yemek kaşığı tuzu ekleyin, iyice karıştırın.
- 1,5 su bardağı kaynar suyu ekleyin, haşlanan midyelerin suyundan yarım bardağa yakın ekleyin ve yarım limonun suyunu ekleyin.
- İyice karıştırıp, kısık ateşte pişmeye bırakın.
- Suyunu çekip, pişen iç pilavınız hazır.
- Servis için bir kasenin dibine haşlanan midyelerden 7-8 adet dizin, üzerine iç pilavdan ekleyin ve kaseyi servis tabağına ters çevirin.
- Limon ile servis edin. Afiyet olsun.
Midyeli Pilav tarifinin püf noktası nedir?
Kaynayan suya midyeleri atıp tam 10 dakika haşlayın.