Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Midyeli Pilav Tarifi

Midyeli Pilav

Midyeli Pilav Tarifi

Midyeli Pilav tarifi: Midyeli Pilav için gerekli malzemeler nelerdir? Midyeli Pilav nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Midyeli Pilav yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 30 adet iç midye (donmuş)
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çorba kaşığı tuz (+ 1/4 daha)
  • 1 adet büyük boy limon

Midyeli Pilav tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle donmuş midyeleri biraz çözündükten sonra glazesinden arındırmak için suyun altında nazikçe yıkayın.
  • Derin bir kapta yaklaşık 2 litre suyu yarım limon suyu ve 1 çorba kaşığı tuz ile kaynatın.
  • Kaynayan suya midyeleri atıp tam 10 dakika haşlayın.
  • Bu sırada zeytinyağını tencereye koyup ısıtın, küp küp doğradığınız soğanları ekleyip, iyice kavurun.
  • Rengi pembeleşen soğanlara iyice yıkadığınız pirinçleri ekleyip, kavurmaya devam edin.
  • Pirinç kavrulduktan sonra baharatları ve 1/4 yemek kaşığı tuzu ekleyin, iyice karıştırın.
  • 1,5 su bardağı kaynar suyu ekleyin, haşlanan midyelerin suyundan yarım bardağa yakın ekleyin ve yarım limonun suyunu ekleyin.
  • İyice karıştırıp, kısık ateşte pişmeye bırakın.
  • Suyunu çekip, pişen iç pilavınız hazır.
  • Servis için bir kasenin dibine haşlanan midyelerden 7-8 adet dizin, üzerine iç pilavdan ekleyin ve kaseyi servis tabağına ters çevirin.
  • Limon ile servis edin. Afiyet olsun.

Midyeli Pilav tarifinin püf noktası nedir?

Kaynayan suya midyeleri atıp tam 10 dakika haşlayın.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025