Meyhane Pilavı Tarifi
Meyhane Pilavı tarifi: Meyhane Pilavı için gerekli malzemeler nelerdir? Meyhane Pilavı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Meyhane Pilavı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 3 adet orta boy yeşil biber
- 2 adet orta boy dolmalık kırmızı biber
- 2 diş sarımsak (ince doğranmış)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1/2 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1,5 su bardağı pilavlık bulgur
- 10 adet cherry domates
- 3 su bardağı sıcak su
Meyhane Pilavı tarifi nasıl yapılır?
- 2'şer yemek kaşığı tereyağı ve zeytinyağını geniş tabanlı bir pilav tenceresinde kızdırın. 1 adet yemeklik doğranmış kuru soğanı orta ateşte hafif bir renk alana kadar kavurun.
- Renk alan soğanların üzerine doğradığınız 3 adet yeşil biber ve 2 adet kırmızı biberi de ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Ardından 1,5 su bardağı bulguru tencereye aktarın ve 3-4 dakika kadar kavurun.
- 2 adet ince dilimlenmiş sarımsak, 1 yemek kaşığı domates salçası, yarım yemek kaşığı biber salçası, 1'er çay kaşığı tuz ve karabiberi de ekleyip salçanın kokusu çıkana kadar kavurun.
- Ortadan ikiye böldüğünüz 10 adet kiraz domatesi ekleyin.
- 3 su bardağı sıcak suyu da katıp, ilk 3-4 dakika yüksek ateşte, sonra 15 dakika kadar kısık ateşte pişirin.
- Pilavınız güzelce pişip suyunu çekinceye kadar kapağını kapalı tutun ve ardından demlenmeye bırakın.
- Meyhane pilavınız hazır, afiyet olsun!
Meyhane Pilavı tarifinin püf noktası nedir?
Pilavı kısık ateşte, çok fazla karıştırmadan pişirin.Tarifi, rendelenmiş domates yerine kiraz domates kullanarak hazırlayacaksanız domatesleri tavuk suyunu ekledikten sonra katın. Pilavı karıştırmadan pişirin.