Meyhane Pilavı Tarifi
Meyhane Pilavı tarifi: Meyhane Pilavı için gerekli malzemeler nelerdir? Meyhane Pilavı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 tabaklık
Meyhane Pilavı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 400 gram dana kuşbaşı eti
- 2 su bardağı pirinç
- 1 adet büyük boy soğan
- 1 adet chili biberi
- 1 adet yeşil biber
- 2 adet domates
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 3,5 su bardağı su
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
- 1 tutam kırmızı toz biber
Meyhane Pilavı tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle pirinçler bol suyla yıkanıp sıcak suyun içinde 1 çay kaşığı tuz eklenerek 20 dakika kadar bekletilir.
- O sırada etler tereyağı ve zeytinyağı ile yaklaşık yirmi dakika çok kısık ateşte kavrulur.
- Soğan, kırmızı biber, yeşil biber ilave edilerek kavrulmaya devam edilir.
- Ürünler yeteri kadar kavrulduktan sonra yıkanıp süzülen pirinçler ilave edilir.
- Pirinçler de beş dakika kavrulduktan sonra domatesler rendelenir ve salça ile birlikte tencereye eklenir.
- 3.5 bardak kaynar su ilave edildikten sonra kapağı kapatılarak altı kısık bir şekilde pişirilmeye bırakılır.
- Pişen pilavın altı kapatılır ve 10 dakika demlenmesi için dinlendirilir. Afiyet olsun.
Meyhane Pilavı tarifi için servis önerisi
Yanına ayran ve taze soğanla servis edilir. Cacık da çok yakışır.