Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Mayonezli Poğaça Tarifi

Mayonezli Poğaça

Mayonezli Poğaça Tarifi

Mayonezli Poğaça tarifi: Mayonezli Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Mayonezli Poğaça nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Mayonezli Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı (bir parmak eksik) sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 1 paket kuru maya (1 yemek kaşığı)
  • 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)
  • 3,5-4 su bardağı un

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı pekmez
  • 1 tutam susam

Mayonezli Poğaça tarifi nasıl yapılır?

  • Bütün malzemeleri derin bir kaseye alıp yoğuralım. Unu kontrollü ekleyelim.
  • Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim. Kapağını kapatıp yarım saat mayalandıralım.
  • Malzemelerin oda sıcaklığında olması mayalanma süresini hızlandıracaktır. Sonrasında yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım.
  • Pişirme kağıdı serili tepsiye dizelim. Bu ölçüden 2 tepsi çıkıyor. Güzel kabarması için çok sık dizmiyoruz.
  • Yarım saat 45 dakika mayanlandıktan sonra yumurta sarısını bir çay kaşığı pekmezle açıp poğaçaların üstüne sürün.
  • Önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda 200 derecede üzerileri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.

Mayonezli Poğaça tarifinin püf noktası nedir?

Kullanılan bardak ölçüsü 200 mililitredir.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025