Mayonezli Poğaça Tarifi
Mayonezli Poğaça tarifi: Mayonezli Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Mayonezli Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 kişilik
Mayonezli Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 2 su bardağı  ılık süt
- 1 su bardağı (bir parmak eksik)  sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı  şeker
- 1 tatlı kaşığı  tuz
- 2 yemek kaşığı  mayonez
- 1 paket  kuru maya (1 yemek kaşığı)
- 2 adet  yumurta (birinin sarısı üzerine)
- 3,5-4 su bardağı  un
Üzeri için:
- 1 adet  yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı  pekmez
- 1 tutam  susam
Mayonezli Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Bütün malzemeleri derin bir kaseye alıp yoğuralım. Unu kontrollü ekleyelim.
- Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim. Kapağını kapatıp yarım saat mayalandıralım.
- Malzemelerin oda sıcaklığında olması mayalanma süresini hızlandıracaktır. Sonrasında yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım.
- Pişirme kağıdı serili tepsiye dizelim. Bu ölçüden 2 tepsi çıkıyor. Güzel kabarması için çok sık dizmiyoruz.
- Yarım saat 45 dakika mayanlandıktan sonra yumurta sarısını bir çay kaşığı pekmezle açıp poğaçaların üstüne sürün.
- Önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda 200 derecede üzerileri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Mayonezli Poğaça tarifinin püf noktası nedir?
Kullanılan bardak ölçüsü 200 mililitredir.