Mayle Ekmeği Tarifi
Mayle Ekmeği tarifi: Mayle Ekmeği için gerekli malzemeler nelerdir? Mayle Ekmeği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
2 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 adet
Mayle Ekmeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 8 bardak un
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket yaş maya
- 1 su bardağı su (Alabildiği kadar)
Mayle Ekmeği tarifi nasıl yapılır?
- Unu, mayayı, tuzu derince bir kaba alın.
- Üzerine suyu azar azar ekleyerek yoğurun. (maya çabuk gelsin isterseniz ılık su kullanabilirsiniz)
- Hamur yumuşak olmalı hatta hafif ele yapışır ise daha iyi olur.
- Hamurun üzerini kapatıp mayası gelene kadar bekletin.
- Mayası gelen hamuru hafif unla yuvarlayın ve üstünü sofra bezi ile örtüp yarım saat kadar bekletin.
- Hamurları elinizle açabildiğiniz kadar açın. Yapışmaz bir tavada arkalı önlü pişirin.
- Hamurun kabarmasını bekleyin. Ayrıca ocağın altını dikkatli ayarlayın, yanmasın.
- Pişen ekmekleri sofra bezi üzerine, birbiri üstüne gelmeyecek şekilde dizin. Afiyet olsun.
Mayle Ekmeği tarifinin püf noktası nedir?
Oklava ile açmayın kabarmaz ve içi hamur olabilir. Açarken fazla unlamayın, ekmeğin unu tavada yanar.