Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Pratik Köy Ekmeği Tarifi

Pratik Köy Ekmeği

Pratik Köy Ekmeği Tarifi

Pratik Köy Ekmeği tarifi: Pratik Köy Ekmeği için gerekli malzemeler nelerdir? Pratik Köy Ekmeği nasıl yapılır?

Tarifi oylar mısınız?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Pratik Köy Ekmeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1 tepeleme yemek kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4-5 su bardağı un

Pratik Köy Ekmeği tarifi nasıl yapılır?

  • Ilık su ve maya karıştırılır. Un ve tuz eklenir. En son hamur toparlanması için zeytinyağı eklenir. Üzeri kapatılıp 30 dakika mayalanmaya bırakılır.
  • En son hamuru toparlamak için 1 yemek kaşığı zeytinyağı eklenerek yoğrulur.
  • 30 dakika sonunda hamur tezgaha alınır avuç içiyle önce açılır sonra toparlanır. Bu işlem 2 defa tekrarlanır.
  • Büyük bir tencerenin içine su koyun. Ekmeği ise küçük bir tencereye koyup, üzerine bir bez örtüp kapağını kapatalım.
  • 20 dakika tencerenin kapağı kapalı, 15 dakika üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.

Pratik Köy Ekmeği tarifinin püf noktası nedir?

Fırına koymadan önce üzerine un serperek hamurumuzun tam ortasından bıçak yardımıyla çizik atalım.

Pratik Köy Ekmeği tarifi için servis önerisi

Sıcak servis ediniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Pratik Köy Ekmeği ile ilgili yorum yap




Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri - 2021