Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Mayasız Pişi Tarifi

Mayasız Pişi

Mayasız Pişi Tarifi

Mayasız Pişi tarifi: Mayasız Pişi için gerekli malzemeler nelerdir? Mayasız Pişi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Mayasız Pişi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı yoğurt
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 tutam dereotu (ince kıyılmış)

Mayasız Pişi tarifi nasıl yapılır?

  • Önce sıvı malzemeler karıştırılır.
  • Sonra kabartma tozu ve yavaş yavaş da un eklenip iyice yoğurulur. (Dereotu ve maydanoz eklenecekse bu aşamada hamura eklenip yoğurulur)
  • Hamur 15 dakika bekletilir. Tezgaha un serpilip merdane yardımıyla hamur açılır.
  • Çay bardağı ile kesip kızgın yağda kızartılır. Afiyet olsun.

Mayasız Pişi tarifinin püf noktası nedir?

Yağ çekmemesi için yağınızın iyice kızmasına ve ocağın yüksek derecede yanmasına özen gösterin. Kısık derecede yapılan kızartmalarda yağ çekme ihtimali çok yüksektir


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025