Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Mayalı Pişi Tarifi

Mayalı Pişi

Mayalı Pişi Tarifi

Mayalı Pişi tarifi: Mayalı Pişi için gerekli malzemeler nelerdir? Mayalı Pişi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Mayalı Pişi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1,5 su bardağı süt
  • 3 çorba kaşığı yoğurt
  • 3 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 paket yaş maya
  • 4 su bardağı un

Mayalı Pişi tarifi nasıl yapılır?

  • Bir kaba maya, şeker ve sütü ekleyip, karıştırmaya başlayın. Ardından içerisine sıvı yağ, tuz ve yoğurdu ekleyin. Hepsini çırpın.
  • Ardından unu az az ekleyerek kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun. Mayalı hamurun üzerini kapatın ve 1 saat kadar dinlenmeye bırakın.
  • Hamur kabardıktan sonra elinizi biraz yağlayın ve hamuru 1-2 dakika daha yoğurun.
  • Tezgaha un serpin, hamurun yarısını elinize alın ve tezgaha serin. Hamurun üzerine de un serpip merdane ile açmaya başlayın.
  • Çok ince olamayacak bir hamur açın. Ardından bir bardak yardımı ile hamurdan yuvarlak kesitler çıkartın.
  • Bütün hamurlara bu işlemleri uyguladıktan sonra bir tavaya sıvı yağ koyun ve kızdırmaya bırakın.
  • Kızan yağa yuvarlak kesitleri bırakın ve kızartın. Pişiler kabarıp yağın üstüne çıktıktan sonra dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Mayalı Pişi tarifi için servis önerisi

Sabah kahvaltınız da yanında peynir, domates ve çay ile servis edebilirsiniz. Dilerseniz yuvarlak olan pişinizin ortasından kesip içine çikolata kreması sürebilirsiniz. Afiyet olsun.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025