Mayalı Açma Tarifi
Mayalı Açma tarifi: Mayalı Açma için gerekli malzemeler nelerdir? Mayalı Açma nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 tepsi
Mayalı Açma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1,5 yemek kaşığı kuru maya (1 paket yaş maya)
- 2 su bardağı ılık süt
- 1/2 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)
- 8 su bardağı un (yumuşak bir hamur olacak unun markasına göre eksik ya da fazla koyabilirsiniz)
Mayalı Açma tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle derin bir kaba maya ve şekeri alalım, üzerine ılık süt ve su koyup 5 dakika bekletelim.
- Diğer malzemeleri ekleyip çok az karıştırdıktan sonra unu azar azar ekleyip karıştırmaya devam edelim, yoğurma kıvamına gelince elimizle güzelce 10 dakika yoğuralım ve yumuşak bir hamur elde edelim.
- Üzeri kapatılarak 1 saat mayalanmaya bırakalım.
- Hamur açılacak yere ve elimize az sıvı yağ sürelim hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler alıp elimizle açalım, içerisine tereyağ sürüp rulo şeklinde sarıp kıvırarak uçlarını birleştirelim.
- Yağlı kağıt serili tepsiye koyup yumurtasını sürerek 15 dakika kadar daha mayalandıralım.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim. Yumuşaklığını koruması için buzdolabı poşeti yada kapalı kaplarda muhafaza edebilirsiniz Afiyet olsun.