Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Mantarlı Havuçlu Pilav Tarifi

Mantarlı Havuçlu Pilav

Mantarlı Havuçlu Pilav Tarifi

Mantarlı Havuçlu Pilav tarifi: Mantarlı Havuçlu Pilav için gerekli malzemeler nelerdir? Mantarlı Havuçlu Pilav nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Mantarlı Havuçlu Pilav yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 200 gram mantar
  • 2 adet havuç
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 1,5 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 adet defne yaprağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 su bardağı ılık su

Mantarlı Havuçlu Pilav tarifi nasıl yapılır?

  • Mantarları temizleyin ve küp küp doğrayın. Havuçları da ince jülyen şekilde doğrayın.
  • Bir tavaya birkaç yemek kaşığı kadar sıvı yağ aktarın. Havuçları aktarıp 2-3 dakika kadar kavurun. Ardından tavadan çıkarıp bir tabağa alın.
  • Mantarları da bu tavada hafif kavurup bir tabağa alın.
  • Pilav tenceresine tereyağını aktarın. Tereyağı eriyince pirinçleri ilave edin. Orta ateşte pirinçlerin rengi saydamlaşana kadar kavurun.
  • Pilavınıza suyu, baharatları, defne yaprağını, mantar ve havucu aktarın. Güzelce karıştırıp kapağını kapatın.
  • Suyunu çekene kadar 15 dakika pişirin. Suyunu tamamen çekince ocağın altını kapatın.
  • Pilavı kapağı kapalı bir şekilde demlenmeye bırakın. Demlendikten sonra güzelce karıştırarak karıştırın ve servis edin. Afiyetler olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025