Mantarlı Havuçlu Pilav Tarifi
Mantarlı Havuçlu Pilav tarifi: Mantarlı Havuçlu Pilav için gerekli malzemeler nelerdir? Mantarlı Havuçlu Pilav nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Mantarlı Havuçlu Pilav yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 200 gram mantar
- 2 adet havuç
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1,5 su bardağı pirinç
- 1,5 çay kaşığı zerdeçal
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 adet defne yaprağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 su bardağı ılık su
Mantarlı Havuçlu Pilav tarifi nasıl yapılır?
- Mantarları temizleyin ve küp küp doğrayın. Havuçları da ince jülyen şekilde doğrayın.
- Bir tavaya birkaç yemek kaşığı kadar sıvı yağ aktarın. Havuçları aktarıp 2-3 dakika kadar kavurun. Ardından tavadan çıkarıp bir tabağa alın.
- Mantarları da bu tavada hafif kavurup bir tabağa alın.
- Pilav tenceresine tereyağını aktarın. Tereyağı eriyince pirinçleri ilave edin. Orta ateşte pirinçlerin rengi saydamlaşana kadar kavurun.
- Pilavınıza suyu, baharatları, defne yaprağını, mantar ve havucu aktarın. Güzelce karıştırıp kapağını kapatın.
- Suyunu çekene kadar 15 dakika pişirin. Suyunu tamamen çekince ocağın altını kapatın.
- Pilavı kapağı kapalı bir şekilde demlenmeye bırakın. Demlendikten sonra güzelce karıştırarak karıştırın ve servis edin. Afiyetler olsun!