Mantarlı Bulgur Pilavı Tarifi
Mantarlı Bulgur Pilavı tarifi: Mantarlı Bulgur Pilavı için gerekli malzemeler nelerdir? Mantarlı Bulgur Pilavı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 porsiyon
Mantarlı Bulgur Pilavı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 17-18 adet orta boy kültür mantarı
- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- 4 su bardağı kaynar su
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
Mantarlı Bulgur Pilavı tarifi nasıl yapılır?
- Bulgurları güzelce yıkayın, süzgece alın.
- Mantarları ince ince doğrayın.
- Tencereye yağınızı alın, eritin.
- Mantarları ekleyin, soteleyin.
- Mantarlar kızardıktan sonra bulguru ekleyin, iyice kavurun (yaklaşık 7-8 dakika).
- Üzerine kaynar su, tuz ve karabiberi ilave edin.
- Tencerenin kapağını kapatın, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
- Yaklaşık yarım saat dinlendirdikten sonra pilavınızı servis edebilirsiniz.
- Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.