Mahlepli Grissini Tarifi
Mahlepli Grissini tarifi: Mahlepli Grissini için gerekli malzemeler nelerdir? Mahlepli Grissini nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
35 adet
Mahlepli Grissini yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 300 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 3 su bardağı un
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket kabartma tozu
- 2 çay kaşığı tuz
- 1,5 çay kaşığı mahlep
Üzeri için:
- 1 adet yumurta akı
- 100 gram susam
Mahlepli Grissini tarifi nasıl yapılır?
- Oda sıcaklığındaki tereyağını derin bir kaba alın. Üzerine yoğurt, sıvı yağ ve yumurta sarısını ekleyerek, ellerinizle hafif hafif karıştırmaya başlayın.
- Üzerine unu, kabartma tozu, mahlep ve tuzu bir elek yardımıyla eleyin. Yoğurmaya başlayın. Ununuz yetersiz kalırsa ekleme yapın.
- Kıvam alan hamurunuzu dolapta yaklaşık 20 dakika kadar bekletin.
- Beklettiğiniz hamuru dolaptan alın. Minik bezeler halinde ayırın. Elinizle uzun, ince şeritler haline getirin. Dilediğiniz büyüklükte kesin.
- Kestiğiniz bu parçaları pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine alın. Üzerine ayırdığınız yumurta akını sürün ve susam serpin.
- Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarıp afiyetle tüketin.
Mahlepli Grissini tarifinin püf noktası nedir?
Hamurunuzu hazırlarken kullanacağınız tereyağının oda sıcaklığında olmasına özen gösterin.