Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Maden Sulu Peynirli Börek Tarifi

Maden Sulu Peynirli Börek

Maden Sulu Peynirli Börek Tarifi

Maden Sulu Peynirli Börek tarifi: Maden Sulu Peynirli Börek için gerekli malzemeler nelerdir? Maden Sulu Peynirli Börek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Maden Sulu Peynirli Börek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Sosu için:

  • 1 şişe maden suyu
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı yoğurt
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ

Börek için:

  • 300 gram beyaz peynir
  • 5 adet günlük yufka

Üstü için:

  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı çörek otu
  • 1 yemek kaşığı susam

Maden Sulu Peynirli Börek tarifi nasıl yapılır?

  • Yoğurt, süt, maden suyu, 1 adet  yumurta ve sıvı yağı bir kaseye alarak güzelce çırpın.
  • Fırın tepsisini sıvı yağ ile yağlayın. İlk yufkayı bütün halinde tepsiye serip kenarlarını düzeltin.
  • Bir yufka alarak büyük parçalara ayırın ve ilk yufkanın üzerine yerleştirin. kepçe yardımıyla hazırladığınız sostan dökün ve peynir serpiştirin.
  • Son 1 adet yufkanız kalana dek işleme devam edin. Her kat için yarım yufka, sos ve 1-2 yemek kaşığı peynir kullanarak işlemi tekrar edin.
  • Son yufkayı üzerine koymadan önce kenarlardan sarkan yufkaları içe doğru katlayın. Kalan sostan sürün.
  • Ardından 1 adet bütün yufkayı üzerine kapatın, kenarlardan sarkan kısımlarını böreğin altına doğru kıvırın.
  • 1 adet yumurta kırın ve yağı karıştırın. Böreğin üst ve yan kısımlarına sürün. Susam ve çörek otu serpiştirin. Sosunu güzelce çekmesi için 10-15 dakika dinlendirin.
  • Önceden ısıtmış olduğunuz 180 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. Pişerken sosunda bulunan maden suyu sebebiyle kabaracaktır.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025