Maden Sulu Peynirli Börek Tarifi
Maden Sulu Peynirli Börek tarifi: Maden Sulu Peynirli Börek için gerekli malzemeler nelerdir? Maden Sulu Peynirli Börek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Maden Sulu Peynirli Börek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Sosu için:
- 1 şişe maden suyu
- 1/2 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı yoğurt
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
Börek için:
- 300 gram beyaz peynir
- 5 adet günlük yufka
Üstü için:
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı çörek otu
- 1 yemek kaşığı susam
Maden Sulu Peynirli Börek tarifi nasıl yapılır?
- Yoğurt, süt, maden suyu, 1 adet yumurta ve sıvı yağı bir kaseye alarak güzelce çırpın.
- Fırın tepsisini sıvı yağ ile yağlayın. İlk yufkayı bütün halinde tepsiye serip kenarlarını düzeltin.
- Bir yufka alarak büyük parçalara ayırın ve ilk yufkanın üzerine yerleştirin. kepçe yardımıyla hazırladığınız sostan dökün ve peynir serpiştirin.
- Son 1 adet yufkanız kalana dek işleme devam edin. Her kat için yarım yufka, sos ve 1-2 yemek kaşığı peynir kullanarak işlemi tekrar edin.
- Son yufkayı üzerine koymadan önce kenarlardan sarkan yufkaları içe doğru katlayın. Kalan sostan sürün.
- Ardından 1 adet bütün yufkayı üzerine kapatın, kenarlardan sarkan kısımlarını böreğin altına doğru kıvırın.
- 1 adet yumurta kırın ve yağı karıştırın. Böreğin üst ve yan kısımlarına sürün. Susam ve çörek otu serpiştirin. Sosunu güzelce çekmesi için 10-15 dakika dinlendirin.
- Önceden ısıtmış olduğunuz 180 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. Pişerken sosunda bulunan maden suyu sebebiyle kabaracaktır.