Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Lorlu Su Böreği Tarifi

Lorlu Su Böreği

Lorlu Su Böreği Tarifi

Lorlu Su Böreği tarifi: Lorlu Su Böreği için gerekli malzemeler nelerdir? Lorlu Su Böreği nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Lorlu Su Böreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 adet yumurta
  • 0.5 su bardağı su
  • 4 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 250 gram lor peyniri
  • 0.5 demet maydanoz
  • 200 gram eritilmiş tereyağı
  • 1 adet yumurta sarısı

Lorlu Su Böreği tarifi nasıl yapılır?

  • Yumurta, un, su ve tuz karıştırılarak yoğurulur ve iki saat boyunca ağzı kapalı bir kapta dinlendirilir.
  • Ardından 10 adet top şeklinde parçalara ayrılır. Bir merdane yardımıyla ince bir şekilde (tercihen 20x30 cm lik dikdörtgen bir tepsiye göre) açılır.
  • Açılan bu yufkalar kaynar suyun içinde 1 dakika kadar haşlanıp, hızla soğuk suyun içine sokularak pişme işlemi durdurulur.
  • Suyu süzülen yufka tepsiye yerleştirilir. Her yufka katının üzerine 2 yemek kaşığı kadar eritilmiş tereyağı sürülür. Bu işlem 5 yufka boyunca sürdürülür.
  • Lor peyniri ve küçük küçük doğranmış maydanozlar iyice karıştırıldıktan sonra 5. yufka katının üzerine yerleştirilir.
  • Diğer yufkalarla da yukarıda anlatıldığı gibi haşlanıp, şoklanıp ve tereyağı gezdirildikten sonra 10. kat oluşturulmuş olur.
  • Bir yumurta sarısı tepsinin en üzerine sürülür ve 200 C de 35 dakika kadar, altı ve üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Afiyet olsun. :)

Lorlu Su Böreği tarifinin püf noktası nedir?

Tepsinin tabanında ve böreğin en üzerindeki yufka haşlanmaz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025