Lorlu Su Böreği Tarifi
Lorlu Su Böreği tarifi: Lorlu Su Böreği için gerekli malzemeler nelerdir? Lorlu Su Böreği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Lorlu Su Böreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet yumurta
- 0.5 su bardağı su
- 4 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 250 gram lor peyniri
- 0.5 demet maydanoz
- 200 gram eritilmiş tereyağı
- 1 adet yumurta sarısı
Lorlu Su Böreği tarifi nasıl yapılır?
- Yumurta, un, su ve tuz karıştırılarak yoğurulur ve iki saat boyunca ağzı kapalı bir kapta dinlendirilir.
- Ardından 10 adet top şeklinde parçalara ayrılır. Bir merdane yardımıyla ince bir şekilde (tercihen 20x30 cm lik dikdörtgen bir tepsiye göre) açılır.
- Açılan bu yufkalar kaynar suyun içinde 1 dakika kadar haşlanıp, hızla soğuk suyun içine sokularak pişme işlemi durdurulur.
- Suyu süzülen yufka tepsiye yerleştirilir. Her yufka katının üzerine 2 yemek kaşığı kadar eritilmiş tereyağı sürülür. Bu işlem 5 yufka boyunca sürdürülür.
- Lor peyniri ve küçük küçük doğranmış maydanozlar iyice karıştırıldıktan sonra 5. yufka katının üzerine yerleştirilir.
- Diğer yufkalarla da yukarıda anlatıldığı gibi haşlanıp, şoklanıp ve tereyağı gezdirildikten sonra 10. kat oluşturulmuş olur.
- Bir yumurta sarısı tepsinin en üzerine sürülür ve 200 C de 35 dakika kadar, altı ve üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Afiyet olsun. :)
Lorlu Su Böreği tarifinin püf noktası nedir?
Tepsinin tabanında ve böreğin en üzerindeki yufka haşlanmaz.