Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tavada Kırpık Börek Tarifi

Tavada Kırpık Börek

Tavada Kırpık Börek Tarifi

Tavada Kırpık Börek tarifi: Tavada Kırpık Börek için gerekli malzemeler nelerdir? Tavada Kırpık Börek nasıl yapılır?

Tarifi oylar mısınız?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tavada Kırpık Börek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı süt
  • 150 gram lor peyniri
  • 3-4 dal maydanoz
  • 1 adet yufka
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı

Tavada Kırpık Börek tarifi nasıl yapılır?

  • Derince bir kabın içinde yumurtaları, doğranmış maydanozu, peyniri ve sütü güzelce karıştırın.
  • Bir adet yufkayı rulo haline getirin ve bir mutfak makası yardımıyla ince ince kestikten sonra hazırladığınız karışıma ekleyip güzelce karıştırın.
  • Yapışmaz tabanlı bir tavaya az miktar zeytinyağı ekleyip, hazırladığınız karışımı tavaya yayın ve altı kızarana dek pişirin.
  • Alt kısmı kızardıktan sonra bir tabak yardımı ile ters çevirin ve diğer tarafını da pişirin.
  • Sıcak sıcak servis edin.
  • Bu lezzeti sevdiklerinizle paylaşın. Evinizde sağlıkla mutlulukla kalın. Afiyetler olsun!

Tavada Kırpık Börek tarifinin püf noktası nedir?

Damak tadınıza göre lor peyniri yerine daha yağlı bir peynir de kullanabilirsiniz ve hatta kaşar peyniri de koyabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Tavada Kırpık Börek ile ilgili yorum yap




Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri - 2021