Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Lor Tatlısı Tarifi

Lor Tatlısı

Lor Tatlısı Tarifi

Lor Tatlısı tarifi: Lor Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Lor Tatlısı nasıl yapılır?

Lor Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Lor Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • 4 su bardağı şeker ve suyu kaynatıp şerbeti yapıp oda sıcaklığında dinlendirin.
  • Karadutların saplarını ayıklayın ve 2 su bardağı şeker ile hafif ezerek kısık ateşte koyulaşana kadar pişirin.
  • Lor peyniri, yumurta, un, irmik, kabartma tozları ve zeytinyağını birlikte yoğurarak hamur yapın.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp dilerseniz ellerinizi hafif ıslatarak yuvarlayıp derin bir tepsiye dizin.
  • 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.Tepsiyi 15. dakikada 180 derece çevirip her yerinin eşit pişmesini sağlayabilirsiniz.
  • Fırından çıkan hamurların ilk sıcaklığı gider gitmez oda sıcaklığında şerbet dökün. En az 3-4 saat şerbeti çekene kadar hamurlar ters düz edilmeli.
  • Şerbeti çekip soğuyan tatlılar dut reçeli, kaymak ya da dondurma ile servis edilebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025