Lor Tatlısı Tarifi
Lor Tatlısı tarifi: Lor Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Lor Tatlısı nasıl yapılır?
Lor Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Lor Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- 4 su bardağı şeker ve suyu kaynatıp şerbeti yapıp oda sıcaklığında dinlendirin.
- Karadutların saplarını ayıklayın ve 2 su bardağı şeker ile hafif ezerek kısık ateşte koyulaşana kadar pişirin.
- Lor peyniri, yumurta, un, irmik, kabartma tozları ve zeytinyağını birlikte yoğurarak hamur yapın.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp dilerseniz ellerinizi hafif ıslatarak yuvarlayıp derin bir tepsiye dizin.
- 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.Tepsiyi 15. dakikada 180 derece çevirip her yerinin eşit pişmesini sağlayabilirsiniz.
- Fırından çıkan hamurların ilk sıcaklığı gider gitmez oda sıcaklığında şerbet dökün. En az 3-4 saat şerbeti çekene kadar hamurlar ters düz edilmeli.
- Şerbeti çekip soğuyan tatlılar dut reçeli, kaymak ya da dondurma ile servis edilebilirsiniz. Afiyet olsun.