Lor Peynirli Dereotlu Poğaça Tarifi
Lor Peynirli Dereotlu Poğaça tarifi: Lor Peynirli Dereotlu Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Lor Peynirli Dereotlu Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 tepsi
Lor Peynirli Dereotlu Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram un (3,5 su bardağı)
- 175 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 150 ml. süt (2/3 su bardağı)
- 2 adet yumurta
- 1 paket instant maya
- 2 çay kaşığı tuz
İç Harcı İçin:
- 100 gram lor peyniri
- 1/2 demet dereotu
- 1 çay kaşığı tuz (eğer lor peyniriniz tuzsuzsa ilave edilecek)
- 1 adet yumurta sarısı (üzerine sürmek için)
- 1 yemek kaşığı susam (üzerine serpmek için)
- 1 yemek kaşığı çörek otu (üzerine serpmek için)
Lor Peynirli Dereotlu Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Unu geniş bir kaba eleyin.
- Tereyağını, yumurtayı, ılık sütü, mayayı ve tuzu ilave edip homojen bir kıvama gelinceye kadar yoğurun.
- Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler koparın ve yuvarlayın.
- Tezgahınızı hafif unlayın ve hazırladığınız bezeleri aralıklarla dizin.
- Üzerine nemli temiz bir bez örtün ve 30-35 dakika hacimlerinin iki katına çıkıncaya kadar dinlendirin.
- Lor peyniri ve ince kıyılmış dereotunu bir kabın içinde iyice karıştırın.
- Fırını 175 dereceye ayarlayın.
- Mayalanan hamurlara bastırarak gazını alın.
- Bastırarak yuvarlayın ve yarısına iç harcı koyup, hamurun diğer yarısını iç harcın üzerine kapatın.
- İki hamurun birleşim noktasına hafifçe bastırın.
- Poğaçalarınızı yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin ve yaklaşık 10-15 dakika bu şekilde son kez mayalandırın.
- Yumurta sarısını mayalanan hamurların üzerine sürün. Üzerlerine susam, çörek otu gezdirerek fırınlayın.
- Yaklaşık 20 dakika iyice kızarana kadar pişirin.
- Pişirdikten sonra ızgara telinin üzerinde bekletin ve servis edin. İşte bu kadar, afiyetler olsun!
Lor Peynirli Dereotlu Poğaça tarifinin püf noktası nedir?
Kullanacağınız süt ılık olursa mayalanma süreci de o kadar kısa sürecektir. Eğer hazır maya yerine yaş maya veya kuru maya kullanırsanız önceden aktive etmek için süt ve mayayı bir kabın içinde bekleterek mayayı açın.