Linzer Kurabiye Tarifi
Linzer Kurabiye tarifi: Linzer Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Linzer Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
24 adet
Linzer Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 125 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 3/4 su bardağı şeker
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi (isteğe bağlı)
- 2 su bardağı un
- 3/4 su bardağı badem unu
- 1/2 çay kaşığı tarçın (arzuya göre)
- 1/2 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1/4 çay kaşığı tuz
Dolgu için:
Üzeri için:
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
Linzer Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Bir kapta un, badem unu, kabartma tozu, vanilin, tuz ve tarçın karıştırılır.
- Başka bir kapta tereyağ mikserle rengi açılana ve kremsi olana kadar çırpılır. Toz şeker eklenerek çırpmaya devam edilir. Yumurta ve limon kabuğu rendesi eklenip çırpılır.
- Kuru malzemeler azar azar eklenirken spatulayla karıştırılır. Son aşamada elle toparlanır.
- Hamur, iki parça pişirme kağıdı arasında merdaneyle 2-3 mm kalınlığında açılır. 20 dakika buzdolabında bekletilir.
- Dinlenen hamurlardan istenen kurabiye kalıpları ile şekiller çıkarılır. Şekillerin yarısının ortası da daha küçük kalıp ile çıkarılır. Geri kalan hamurlar da bitene kadar bu işlemlere devam edilir.
- Yağlı kağıt serilen fırın tepsisine yerleştirilir. Çok yumuşadıysa buzdolabında 20 dakika daha bekletilir.
- Önceden 180 dereceye alt üst ayarda ısıtılan fırında 8-10 dakika pişirilir. Yumuşak görünse de çıkarılır.
- Fırından çıkarılan kurabiyeler 2 dakika sonra tel ızgaraya alınır, soğutulur. Ortası çıkarılan kurabiyelere süzgeçle pudra şeker serpilir. Bütün olan kurabiyelerin ortasına 1 çay kaşığı reçel sürülür. Üzerine pudra şekerli kurabiye kapatılır. Afiyet olsun.
Linzer Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?
Kabuksuz tuzsuz çiğ bademler 180 derecede 8 dakika fırınlanıp rondodan geçirilebilir. Hamurla çalışırken çok yumuşarsa, incelttikten sonra 20 dakika buzdolabında bekletilebilir.