Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Linzer Kurabiye Tarifi

Linzer Kurabiye

Linzer Kurabiye Tarifi

Linzer Kurabiye tarifi: Linzer Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Linzer Kurabiye nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Linzer Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 125 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 3/4 su bardağı şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi (isteğe bağlı)
  • 2 su bardağı un
  • 3/4 su bardağı badem unu
  • 1/2 çay kaşığı tarçın (arzuya göre)
  • 1/2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 1/4 çay kaşığı tuz

Dolgu için:

  • 1 yemek kaşığı marmelat

Üzeri için:

  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri

Linzer Kurabiye tarifi nasıl yapılır?

  • Bir kapta un, badem unu, kabartma tozu, vanilin, tuz ve tarçın karıştırılır.
  • Başka bir kapta tereyağ mikserle rengi açılana ve kremsi olana kadar çırpılır. Toz şeker eklenerek çırpmaya devam edilir. Yumurta ve limon kabuğu rendesi eklenip çırpılır.
  • Kuru malzemeler azar azar eklenirken spatulayla karıştırılır. Son aşamada elle toparlanır.
  • Hamur, iki parça pişirme kağıdı arasında merdaneyle 2-3 mm kalınlığında açılır. 20 dakika buzdolabında bekletilir.
  • Dinlenen hamurlardan istenen kurabiye kalıpları ile şekiller çıkarılır. Şekillerin yarısının ortası da daha küçük kalıp ile çıkarılır. Geri kalan hamurlar da bitene kadar bu işlemlere devam edilir.
  • Yağlı kağıt serilen fırın tepsisine yerleştirilir. Çok yumuşadıysa buzdolabında 20 dakika daha bekletilir.
  • Önceden 180 dereceye alt üst ayarda ısıtılan fırında 8-10 dakika pişirilir. Yumuşak görünse de çıkarılır.
  • Fırından çıkarılan kurabiyeler 2 dakika sonra tel ızgaraya alınır, soğutulur. Ortası çıkarılan kurabiyelere süzgeçle pudra şeker serpilir. Bütün olan kurabiyelerin ortasına 1 çay kaşığı reçel sürülür. Üzerine pudra şekerli kurabiye kapatılır. Afiyet olsun.

Linzer Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?

Kabuksuz tuzsuz çiğ bademler 180 derecede 8 dakika fırınlanıp rondodan geçirilebilir. Hamurla çalışırken çok yumuşarsa, incelttikten sonra 20 dakika buzdolabında bekletilebilir.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025