Limonlu Kıyır Kurabiye Tarifi
Limonlu Kıyır Kurabiye tarifi: Limonlu Kıyır Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Limonlu Kıyır Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
20 adet
Limonlu Kıyır Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kurabiye için:
- 110 gram tereyağı
- 150 gram toz şeker
- 80 gram mascarpone peyniri (veya sürülebilir beyaz peynir)
- 3 yemek kaşığı limon suyu
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 1 paket vanilin
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 2 adet yumurta sarısı
- 280 gram un
Dışına bulamak için:
- 1/2 su bardağı şeker
- 1 adet limon kabuğu rendesi
Limonlu Kıyır Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak tereyağı ve şekeri bir kapta 1-2 dakika çırpalım. Sonra peyniri, limon suyunu, limon kabuğunu, vanilini ve tuzunu da ekleyip birkaç dakika daha çırpalım.
- 2 yumurta sarısını da ekleyip çırpma hızını düşürelim. Son olarak 280 gr unu da ekleyelim mikser dönmeyecek kadar katılaştığında sptalula ile hamuru toplayalım.
- Hamuru yarım saat buzdolabında bekletelim. Bu sırada yarım su bardağı şekeri ve limon kabuğu rendesini elimizle iyice ovalım. Limonun tadı şekere geçmeli. Limon kabuğu şekeri ıslatmalı.
- Çıkarınca dondurma kaşığı veya normal bir kaşık yardımıyla toplar alıp elimizde yuvarlayalım. Şeker ve limon kabuklu karışıma bulayıp tepsiye dizelim.
- Önceden ısıttığımız 160 derece fırında 15 dakika pişirelim. Pişince fırından hemen çıkarmayıp içinin çekmesini bekleyelim.
- Fırından çıkınca kurabiyelerin dışı çıtırlaşıp içi yumuşak kalacaktır. Afiyet olsun.
Limonlu Kıyır Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?
Pişirme süresini aşmamaya özen gösterin. Aksi takdirde dış yüzeyindeki şekerin rengi dönebilir ve kurabiyemiz beyaz-sarı arası renkte olmaz.