Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Limonlu Haşhaşlı Kurabiye Tarifi

Limonlu Haşhaşlı Kurabiye

Limonlu Haşhaşlı Kurabiye Tarifi

Limonlu Haşhaşlı Kurabiye tarifi: Limonlu Haşhaşlı Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Limonlu Haşhaşlı Kurabiye nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Limonlu Haşhaşlı Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 adet yumurta
  • 2,5 su bardağı un
  • 175 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1,5 yemek kaşığı haşhaş
  • 1,5 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1/2 çay kaşığı tuz

Limonlu Haşhaşlı Kurabiye tarifi nasıl yapılır?

  • Derin bir kabın içerisine tereyağını alın. Krema kıvamı alana kadar mikser yardımıyla çırpın.
  • Ardından içerisine toz şekeri ilave edin ve şeker eriyene kadar çırpmaya devam edin.
  • İçine yumurta ekleyip birkaç dakika daha çırpıktan sonra limon suyu, limon kabuğu rendesi ve haşhaşları ilave edin. Spatula yardımıyla karıştırın.
  • Ardından vanilya ve kabartma tozunu ekleyip karıştırdıktan sonra azar azar un ilave etmeye başlayın.
  • Ele yapışmayan, yumuşak ve yağlı bir doku elde edene kadar un ilave edin ve yoğurun.
  • Elde ettiğiniz hamuru tezgahın üzerinden uzun bir rulo haline getirin. Her yerinin eşit kalınlıkta olduğundan emin olun. Gerekirse iki eşit parçaya bölerek bu işlemi yapın.
  • Ardından streç filmle sararak buzdolabında yaklaşık 1 saat kadar dinlendirin.
  • Çıkarıp keskin ve düz bir bıçak yardımıyla orta kalınlıkta yuvarlaklar elde edecek şekilde kesin.
  • Kurabiyelerinizi yağlı kağıt serili fırın tepsisinin üzerine aktarın. 180 derecelik fırında kurabiyelerin üzerleri hafif kızarana kadar 10 - 12 dakika kadar pişirin.
  • Çıkarıp oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Soğudukça kıvamı oturacaktır. Ardından afiyetle tüketebilirsiniz.

Limonlu Haşhaşlı Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?

Kullanacağınız tereyağının tuzsuz ve oda sıcaklığında bir tereyağı olmasına özen gösterin. Şeker ve tereyağının birlikte çok iyi bir biçimde çırpıldığından emin olun. Dilerseniz hamurunuzu normal bir şekilde buzdolabında dinlendirebilir, merdane yardımıyla açıp, yuvarlak kurabiye kalıplarıyla ya da dilediğiniz başka şekillerde keserek pişirebilirsiniz. Arta kalan kurabiye hamurunu yeniden streç filme sarıp, buzlukta daha sonra pişirmek üzere muhafaza edebilirsiniz. Bu şekilde saklarsanız çıkarıp oda sıcaklığında 5-10 dakika çözdürün. Pişen kurabiyelerinizi ağzı sıkıca kapalı bir kavanozun içinde 4 güne kadar ilk günkü tazeliğinde tüketebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025