Lavantalı Sütlaç Tarifi
Lavantalı Sütlaç tarifi: Lavantalı Sütlaç için gerekli malzemeler nelerdir? Lavantalı Sütlaç nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Lavantalı Sütlaç yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1/3 su bardağı kırık pirinç
- 2,5 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıcak su
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı lavanta çiçeği ya da kuru lavanta
- 2,5 yemek kaşığı mısır nişastası
Süslemek için:
- 1 tatlı kaşığı lavanta çiçeği ya da kuru lavanta
Lavantalı Sütlaç tarifi nasıl yapılır?
- Süt, lavanta ve şekeri bir tencerede kaynama noktasına gelene dek ısıtın ve daha sonra ateşten alın. Lavantanın kokusunun süte sinebilmesi için bu şekilde yaklaşık 30 dakika bekletin.
- İnce delikli tel bir süzgeçten lavantalı süt karşımını geçirin, böylece lavantalar süzgeçte kalmış olacaklar.
- Pirinci yıkayıp bir tencereye alın ve üstüne kaynar suyu koyup, orta ateşte yaklaşık 15 dakika pişirin.
- Bir kasenin içinde mısır nişastasını bir yemek kaşığı suyla ıslatın ve çatalla çırpın. Br kenarda beklettiğiniz lavantalı sütten içine azar azar ilave ederek çırpın.
- Mısır nişastası tamamen eriyince, lavantalı sütün içerisine ekleyin.
- Süzdüğünüz sütün içerisine haşladığınız pirinçleri ekleyin ve güzelce karıştırın.
- Orta ateşte yaklaşık 30 dakika ara ara karıştırarak pişirin.
- Koyulaşınca altını kapatın ve henüz sıcakken servis kaselerine paylaştırın.
- Soğuduktan sonra üstlerini lavantayla süsleyin ve buzdolabında soğukttuktan sonra servis edin.
Lavantalı Sütlaç tarifinin püf noktası nedir?
Lavantanın kokusunun süte geçmesi için, kaynama noktasına kadar sütle birlikte ısıttıktan sonra, yaklaşık yarım saat lavantalı sütün içinde bekletmelisiniz.