Kuru Yufka Böreği Tarifi
Kuru Yufka Böreği tarifi: Kuru Yufka Böreği için gerekli malzemeler nelerdir? Kuru Yufka Böreği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Kuru Yufka Böreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 6 adet kuru yufka
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 250 gram lor peyniri
- 4-5 dal maydanoz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay kaşığı tuz
Kuru Yufka Böreği tarifi nasıl yapılır?
- Tavanın içine zeytinyağı dökülür ve bir fırça yardımıyla yayılır.
- 3 tane kuru yufka hafifçe suyla ıslatılıp üst üste olacak şekilde tavaya koyulur.
- Lor peyniri, karabiber, tuz ve ince ince kıyılmış maydanoz ayrı bir kapta karıştırılır. Islanmış olan yufkaların üzerine koyulur.
- Daha sonra, kalan 3 kuru yufka da ıslatılıp harcın üzerine üst üste yerleştirilir.
- Ocağın üzerinde, kısık ateşte, alt kısmı pembeleşinceye kadar kızartılır ve sonra ters-düz yapılır. İki tarafı da pişince ateşten alınır.
Kuru Yufka Böreği tarifinin püf noktası nedir?
Böreği çevirme esnasında tavayı tekrar yağlayın.