Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kuru Yufka Böreği Tarifi

Kuru Yufka Böreği

Kuru Yufka Böreği Tarifi

Kuru Yufka Böreği tarifi: Kuru Yufka Böreği için gerekli malzemeler nelerdir? Kuru Yufka Böreği nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kuru Yufka Böreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 6 adet kuru yufka
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 250 gram lor peyniri
  • 4-5 dal maydanoz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı tuz

Kuru Yufka Böreği tarifi nasıl yapılır?

  • Tavanın içine zeytinyağı dökülür ve bir fırça yardımıyla yayılır.
  • 3 tane kuru yufka hafifçe suyla ıslatılıp üst üste olacak şekilde tavaya koyulur.
  • Lor peyniri, karabiber, tuz ve ince ince kıyılmış maydanoz ayrı bir kapta karıştırılır. Islanmış olan yufkaların üzerine koyulur.
  • Daha sonra, kalan 3 kuru yufka da ıslatılıp harcın üzerine üst üste yerleştirilir.
  • Ocağın üzerinde, kısık ateşte, alt kısmı pembeleşinceye kadar kızartılır ve sonra ters-düz yapılır. İki tarafı da pişince ateşten alınır.

Kuru Yufka Böreği tarifinin püf noktası nedir?

Böreği çevirme esnasında tavayı tekrar yağlayın.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025