Kuru Üzümlü Yulaflı Kurabiye Tarifi
Kuru Üzümlü Yulaflı Kurabiye tarifi: Kuru Üzümlü Yulaflı Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Kuru Üzümlü Yulaflı Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 tepsi
Kuru Üzümlü Yulaflı Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 175 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı vanilya özütü
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı zencefil
- 1 paket kabartma tozu
- 3/4 su bardağı yulaf
- 1,5 su bardağı un
- 1 çay bardağı kuru üzüm
Kuru Üzümlü Yulaflı Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Oda sıcaklığındaki tereyağını toz şekerle birlikte kremamsı bir kıvam alana kadar çırpın.
- İçine yumurtayı kırıp ve vanilya özütünü ilave edip 1 dakika daha çırpın.
- Ardından karışımın içine zencefil, tarçın, kabartma tozu ve unu ekleyip karıştırın.
- Yulafı da ekleyerek spatula ya da kaşıkla karıştırın.
- Son olarak kuru üzümleri ilave edip karıştırarak kurabiyenizi hazır hale getirin. Üzeri kapalı bir biçimde dolapta 1 saat kadar dinlendirin.
- Dinlenen hamuru dilediğiniz boyutlarda şekillendirerek pişirme kağıdı serili bir fırın tepsisinin üzerine alın.
- 180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 12-15 dakika kadar pişirin.
- Çıkarıp oda sıcaklığında soğuttuktan sonra afiyetle tüketin.
Kuru Üzümlü Yulaflı Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?
Pişirme süresi boyutlarına göre farklılık gösterecektir. O yüzden kurabiyelerinizi kontrollü bir biçimde pişirmeye özen gösterin.