Kruvasan Poğaça Tarifi
Kruvasan Poğaça tarifi: Kruvasan Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Kruvasan Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
45 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 büyük tepsi
Kruvasan Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta (1 tanesinin sarısı üzeri için ayrılacak)
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kuru maya
- 6,5-7 su bardağı un (kontrollü ekleyin hafif ele yapışan kıvamda olmalı)
İçine sürmek için:
- 150 gram tereyağı (oda sıcaklığında yumuşak)
İç harcı için:
Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarısı (ayırmış olduğunuz)
Kruvasan Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Yoğurma kabına 6 su bardağı un ve mayayı alıp karıştırın. Ortasını açıp ılık su, süt ve sıvı yağını koyun.
- Yumurtaları kırıp bir tanesinin sarısını ayırın. Sıvıların üzerine tuz ve şekeri ekleyin. İlk etapta çatal ile karıştırın.
- Biraz kıvam aldıktan sonra elimiz ile yoğurmaya başlayalım. Hamur toplandıktan sonra 6 dakika boyunca hamuru havalandıra havalandıra aşağıdan yukarıya uzatarak yoğurun.
- Ardından üzerini streçleyip 30 dakika boyunca mayalanmaya bırakın.
- Mayalanan hamuru 3 parçaya ayırın. Her bir parçayı da 6 bezeye bölün ve hafif unlayarak küçük pasta tabağı büyüklüğünde açın.
- Aralarına yumuşak tereyağından sürüp üst üste 6 kat yapın. En üstüne yağ sürmüyoruz. Hamuru yuvarlak bir şekilde açabildiğimiz kadar açın.
- Ardından üçgenlere kesin ve iç harcını yerleştirip rulo yapın. Diğer iki parça hamura da aynı işlemleri uygulayın.
- Poğaçaları mayalanması için tepside 30 dakika bekletin. Mayalanan hamura yumurta sarısını sürün ve 175 derecelik ısıtılmış fırında pişirin. Afiyet olsun.