Köz Patlıcanlı Focaccia Tarifi
Köz Patlıcanlı Focaccia tarifi: Köz Patlıcanlı Focaccia için gerekli malzemeler nelerdir? Köz Patlıcanlı Focaccia nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Köz Patlıcanlı Focaccia yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru İçin:
- 2,5 su bardağı ılık su
- 2 çay kaşığı kuru maya
- 3 su bardağı un
- 2 su bardağı tam buğday unu
- 1/2 yemek kaşığı deniz tuzu
- 1/4 su bardağı zeytinyağı
Üzeri İçin:
- 10 adet kokteyl domates
- 1/4 demet reyhan
- 2 adet közlenmiş patlıcan
- 1/3 su bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı deniz tuzu
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı kekik
- 1/2 çay kaşığı toz kırmızı biber
Köz Patlıcanlı Focaccia tarifi nasıl yapılır?
- Geniş bir kapta su ve maya karıştırılır. Azar azar un ilave edilip spatula ile 3 dakika karıştırılır. Aynı kabın tabanına zeytinyağı dökülür. Hamur üzerine yerleştirilir.
- 30 dakika sonra ilk katlama yapılır. Karşılıklı kenarlardan ortaya olacak şekilde dört kenardan katlanır. 30 dakika aralıkla toplam 3 katlama yapıp buzdolabında 8-12 saat bekletilir.
- Süre sonunda bir katlama daha yapılır. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine zeytinyağı yayılır. Hamurun katlanan kısmı tabana gelecek şekilde tepsiye bırakılır.
- 30 dakika daha beklenir. Parmak uçları ile boşluklar yapılarak tepsiye yayılır.
- Reyhan, köz patlıcan, domates ve kırmızı soğan yerleştirilir. 2 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirilir, deniz tuzu serpilir.
- Fırın alt üst ayarda 220 derecede ısıtılır. Hamur fırına girdiğinde 200 dereceye düşürülüp 25-30 dakika üzeri kızarana kadar pişirilir.
- Rende sarımsak, kekik, kırmızı toz biber ve kalan zeytinyağı karıştırılır. Fırından çıkınca üzerine fırçayla sarımsaklı zeytinyağı sürülüp deniz tuzu serpilir. Sıcak servis edilir. Afiyet olsun.