Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kolay Pide Tarifi

Kolay Pide

Kolay Pide Tarifi

Kolay Pide tarifi: Kolay Pide için gerekli malzemeler nelerdir? Kolay Pide nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kolay Pide yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kuru maya
  • 2 çay bardağı sıvı yağ
  • 5 - 5,5 su bardağı un
  • 1 büyük boy kase peynir
  • 3 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

Kolay Pide tarifi nasıl yapılır?

  • Bir bardakta biraz su ve mayayı eritin.
  • Bir kaba erittiğiniz mayayı, ılık suyu, sıvı yağı, şekeri, tuzu ve unu yavaş yavaş ekleyin. Unu ne kadar iyi elerseniz o kadar iyi olacaktır.
  • Hamurunuz kulak memesi kıvamına gelince streç ile üstünü kapatın. Eğer çok zamanınız yoksa fırında 200 derecede 15 dakika mayalayabilirsiniz. Zamanınız varsa 30-45 dakika kadar mayalayın.
  • Daha sonra 8 eşit parçaya bölün ve üzerine bir bez örtün. Orada hamurunuz dinlenirken bir kaseye peynir ve maydanozu ekleyin ve karıştırın. Hamur parçalarından birini alın elinizde açın.
  • Peynirli karışımınızı içine ekleyin ve pidenin önce uçlarını birbiriyle birleştirin daha sonra etrafını da karışımın üstüne doğru örtün. Eğer sucuk eklemek isterseniz karışımın üstüne ekleyebilirsiniz.
  • 220 dereceye fırınınızı ayarlayın. Fırın tepsinize yağlı kağıt serin ve kenarlarına yumurta sarısı sürüp fırına verin. Kenarları güzelce kızardıktan sonra fırından çıkarın ve kenarlarına tereyağı sürün. Afiyetler olsun!

Kolay Pide tarifinin püf noktası nedir?

Mayalandıktan sonra parçalara bölüp nemli bir bez ile üstünü örtüp 10 dakika daha mayalarsanız pideleriniz daha güzel olacaktır.

Kolay Pide tarifi için servis önerisi

Tereyağı sürdüğünüzde sıcak servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025