Kolay Peynirli Dızmana Tarifi
Kolay Peynirli Dızmana tarifi: Kolay Peynirli Dızmana için gerekli malzemeler nelerdir? Kolay Peynirli Dızmana nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 tepsi
Kolay Peynirli Dızmana yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Dızmana hamuru için:
- 1 yemek kaşığı (silme) kuru maya
- 2 tatlı kaşığı toz şeker
- 1,5 su bardağı ılık süt (veya ılık su)
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 2,5-3 su bardağı un
- 2 çay kaşığı tuz
İç harcı için:
- 1 su bardağı beyaz peynir (veya lor peyniri)
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı pul biber
Üzeri için:
Kolay Peynirli Dızmana tarifi nasıl yapılır?
- Kuru maya, toz şeker ve ılık sütü geniş bir kabın içerisine alın. Mayanın iyice çözülmesi için güzelce karıştırın.
- Sıvı yağı da üzerine ekleyin.
- Yavaş yavaş ununu ekleyin. Tuzunu da katın.
- Hamurunu güzelce yoğurup yumuşak kıvamda bir hamur elde ettikten sonra mayalanması için üzerini örtüp ılık bir ortamda en az 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.
- Hamur iki katına çıktıktan sonra yumuşak hamurunuzu tezgahın üzerine alın.
- 20-25 cm çapında yuvarlak bir fırın kalıbını sıvı yağ ile yağlayın. Ellerinize de sıvı yağ sürün. Hamurun yarısını koparın ve parmaklarınızla bastırarak kalıbın tabanına yayın.
- İç harcı için bir kasede ufalanmış beyaz peynir, kekik ve pul biberi karıştırıp alt katmanın üzerine eşit bir şekilde dağıtın.
- Kalan hamuru da aynı şekilde iç harcın üzerine koyun. Parmaklarınızla yayın ve kenar kısımlarını bastırarak hamurun kapandığına emin olun. Ardından bıçakla porsiyonluk olarak dilimleyin. Üzerin yumurta sarısını güzelce sürün
- Önceden ısıtmış olduğunuz 180 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika kadar alt üst ayarı açık pişirin. Fırından çıkardıktan sonra en az 20 dakika kadar dinlendirin ve ardından servis edin. Afiyet olsun!